2spsk.surdej (for eksempel speltsurdej fra Tørsleffs)
3spsk.raps- eller olivenolie
2tsk.groft salt
150 gramfuldkornsspeltmel
Cirka 600gramsigtet, økologisk speltmel
Ekstra mel til udrulning
Sådan gør du
Kom vand og gær i en skål. Opløs gær. Tilsæt surdej og olie, og rør rundt.
Tilsæt fuldkornsspeltmel og rør godt rundt. Tilsæt nu salt og rør rundt igen.
Tilsæt sigtet speltmel, og rør dejen i 10 minutters tid på røremaskine eller med dejkroge på elpisker.
Dejen skal være glat, og smidig. Den er let klistret, men skal være til at røre ved og arbejde med. Dæk skålen til og kom dejen i køleskabet i minimum 10 timer. Den kan godt tåle at stå på køl i flere dage!
Tag dejen ud 1-2 timer før du skal anvende den. Fordel dejen i 3-6 mindre portioner afhængig af, hvor store pizzaer, du ønsker. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Tilsæt det ønskede fyld, og bag pizzaen i 12-15 minutter ved 225 grader varmluft (gerne pizzafunktion) forvarmet plade. Se flere tips og tricks til bagningen i teksten inden opskriften.
På billedet er pizzaen smurt med mascarponeost, tynde skiver af sød kartoffel, tynde skiver af almindelig kartoffel, frisk mozzarella, frisk rosmarin samt salt og peber.
Noter
TIP: Du kan med fordel lave en dobbelt portion low FODMAP pizzadej og fryse det ned efter hævningen. Så kan du nemt tage en portion pizzadej op ad fryseren, når du skal lave pizza næste gang.