Go Back

Low FODMAP pizza - opskrift på pizzadej med fuldkorn

Hjemmelavet low FODMAP pizza med den lækreste, sprøde pizzadej. Få min opskrift på low FODMAP pizzadej med fuldkorn lige her.
Forb. tid 12 timer
Tilb. tid 12 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pizzadej:

  • 4 dl vand
  • 10 gram gær
  • 2 spsk. surdej (for eksempel speltsurdej fra Tørsleffs)
  • 3 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 150 gram fuldkornsspeltmel
  • Cirka 600 gram sigtet, økologisk speltmel
  • Ekstra mel til udrulning

Sådan gør du
 

  • Kom vand og gær i en skål. Opløs gær. Tilsæt surdej og olie, og rør rundt.
  • Tilsæt fuldkornsspeltmel og rør godt rundt. Tilsæt nu salt og rør rundt igen.
  • Tilsæt sigtet speltmel, og rør dejen i 10 minutters tid på røremaskine eller med dejkroge på elpisker.
  • Dejen skal være glat, og smidig. Den er let klistret, men skal være til at røre ved og arbejde med. Dæk skålen til og kom dejen i køleskabet i minimum 10 timer. Den kan godt tåle at stå på køl i flere dage!
  • Tag dejen ud 1-2 timer før du skal anvende den. Fordel dejen i 3-6 mindre portioner afhængig af, hvor store pizzaer, du ønsker. Rul dejen ud på et meldrysset bord.
  • Tilsæt det ønskede fyld, og bag pizzaen i 12-15 minutter ved 225 grader varmluft (gerne pizzafunktion) forvarmet plade. Se flere tips og tricks til bagningen i teksten inden opskriften.
  • På billedet er pizzaen smurt med mascarponeost, tynde skiver af sød kartoffel, tynde skiver af almindelig kartoffel, frisk mozzarella, frisk rosmarin samt salt og peber.

Noter

TIP: Du kan med fordel lave en dobbelt portion low FODMAP pizzadej og fryse det ned efter hævningen. Så kan du nemt tage en portion pizzadej op ad fryseren, når du skal lave pizza næste gang.