Start med at forberede grøntsager.
Hak grønne forårsløgtoppe groft. Giv dem den tur med en stavblender, så det bliver en grøn mos. Du kan også bare hakke dem fint.
Riv gulerødder og knoldselleri fint. Hak peberfrugt i små tern.
Skær bacon i tern.
Varm olien op i en stor gryde og svits bacon heri. Tilsæt herefter hakket oksekød, og brun kødet godt af.
Tilsæt vin eller balsamico og lad det stege med ved høj varme i nogle minutter.
Tilsæt herefter løgtoppe, revet gulerod, revet knoldselleri og peberfrugt. Svits godt af, og tilsæt herefter tomatpuré og hakket tomat.
Tilsæt herefter paprika, salt, peber, friske krydderurter og bouillon. Læg låg på retten, og lad den simre ved svag varme. Den skal helst simre minimum 2 timer for at give nok smag!
Hvis det virkelig kniber med tiden, kan du sagtens spise bolognesen efter 30 minutter simretid, og herefter lade resten af portionen stå og simre videre. Den vil dog ikke smage så kraftigt efter kun 30 minutter.
Server med pasta, parmesan og friske krydderurter.