Go Back

Low FODMAP spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Det her er opskriften på den lækreste og mest smagfulde bolognese sauce, jeg kender! Det her en klassisk spaghetti bolognese med masser af grøntsager og smag, men i en low FODMAP version. Det er en langtidssimret bolognese, hvilket giver en fantastisk og dyb smag! Det er en stor portion, fordi det er fantastisk at have ekstra til fryseren.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Ret Hovedret
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bolognese sauce:

  • 3 spsk. hvidløgsolie
  • 1 pakke bacon eller panchetta
  • 700-800 gram hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 2 bundt forårsløg (den grønne del)
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 400 gram gulerødder
  • 200 gram knoldselleri
  • 1 dl rød- eller hvidvin (kan erstattes med 2 spsk. rød balsamico)
  • 1 dåse hakket tomat
  • 140 gram tomatpuré
  • Cirka 3 dl low FODMAP bouillon (du kan eventuelt nøjes med vand)
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 2 spsk. frisk rosmarin eller timian (kan udelades)
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 600 gram low FODMAP pasta
  • 150 gram parmesanost
  • 1 bundt persille eller basilikum

Sådan gør du
 

Bolognese sauce:

  • Start med at forberede grøntsager.
  • Hak grønne forårsløgtoppe groft. Giv dem den tur med en stavblender, så det bliver en grøn mos. Du kan også bare hakke dem fint.
  • Riv gulerødder og knoldselleri fint. Hak peberfrugt i små tern.
  • Skær bacon i tern.
  • Varm olien op i en stor gryde og svits bacon heri. Tilsæt herefter hakket oksekød, og brun kødet godt af.
  • Tilsæt vin eller balsamico og lad det stege med ved høj varme i nogle minutter.
  • Tilsæt herefter løgtoppe, revet gulerod, revet knoldselleri og peberfrugt. Svits godt af, og tilsæt herefter tomatpuré og hakket tomat.
  • Tilsæt herefter paprika, salt, peber, friske krydderurter og bouillon. Læg låg på retten, og lad den simre ved svag varme. Den skal helst simre minimum 2 timer for at give nok smag!
  • Hvis det virkelig kniber med tiden, kan du sagtens spise bolognesen efter 30 minutter simretid, og herefter lade resten af portionen stå og simre videre. Den vil dog ikke smage så kraftigt efter kun 30 minutter.
  • Server med pasta, parmesan og friske krydderurter.

Noter

Næringsindhold pr. person (ved 8 personer - inkl. pasta og parmesan):
Energi: 2647 kJ / 636 kcal
Protein: 41 g
Fedt: 19 g
Kulhydrat: 68 g
Kostfibre: 7 g