Cheesecake i glas med vaniljemarinerede æbler
Cheesecake i glas er en skøn og smagfuld dessert, som er perfekt til gæster, da den kan laves allerede dagen før. Denne opskrift er en nem opskrift på cheesecake i glas, og så er opskriften uden husblas. Du bør ikke snyde dig selv for at smage kombinationen med vaniljemarinerede æbler på toppen.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Vaniljemarinerede æbler:
- 150 gram æble (Pink lady og Granny smith er testet af Monash, men alle æbler tåles formentlig i den angivne mængde)
- ½ stk. vaniljestang
- 50 gram sukker
- ½ dl vand
Kiksebund:
- 150 gram glutenfri kiks (for eksempel Havredigestive fra Semper)
- 60 gram smør, ægte
Ostecreme:
- 200 gram friskost eller flødeost, for eksempel Philadelphia (eventuelt laktosefri)
- 75 gram flormelis
- ½ stk. vaniljestang
- 2 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
- ½ stk. økologisk citron, skallen herfra
Vaniljemarinerede æbler
Start med at skrælle æblet/æblerne. Skær æble i små tern på cirka 1 x 1 cm.
Kom dem ned i en gryde med sukker, vaniljekorn og vand. Bring i kog og lad dem simre i cirka 5 minutter til æblerne er møre, men ikke overkogte. Sæt på køl.
Ostemasse:
Pisk Philadelphia sammen med vaniljekorn, flormelis og citronskal.
Pisk fløde til flødeskum i en anden skål.
Vend herefter forsigtigt flødeskum og ostecreme sammen. Fordel massen over kiksebundene, eventuelt med en sprøjtepose. Lad massen sætte sig i køleskabet indtil servering eller server med det samme!
Server med æblestykkerne på toppen. Hvis du laver desserten dagen før servering, vent da med at toppe med æblerne før ved servering.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2018 kJ / 480 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 32,5 g
-mættede fedtsyrer: 18 g
-enkeltumættede fedtsyrer: 6 g
-flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 0,5 g