Go Back

Cheesecake i glas med vaniljemarinerede æbler

Cheesecake i glas er en skøn og smagfuld dessert, som er perfekt til gæster, da den kan laves allerede dagen før. Denne opskrift er en nem opskrift på cheesecake i glas, og så er opskriften uden husblas. Du bør ikke snyde dig selv for at smage kombinationen med vaniljemarinerede æbler på toppen.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Dessert
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Vaniljemarinerede æbler:

  • 150 gram æble (Pink lady og Granny smith er testet af Monash, men alle æbler tåles formentlig i den angivne mængde)
  • ½ stk. vaniljestang
  • 50 gram sukker
  • ½ dl vand

Kiksebund:

  • 150 gram glutenfri kiks (for eksempel Havredigestive fra Semper)
  • 60 gram smør, ægte

Ostecreme:

  • 200 gram friskost eller flødeost, for eksempel Philadelphia (eventuelt laktosefri)
  • 75 gram flormelis
  • ½ stk. vaniljestang
  • 2 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
  • ½ stk. økologisk citron, skallen herfra

Sådan gør du
 

Vaniljemarinerede æbler

  • Start med at skrælle æblet/æblerne. Skær æble i små tern på cirka 1 x 1 cm.
  • Kom dem ned i en gryde med sukker, vaniljekorn og vand. Bring i kog og lad dem simre i cirka 5 minutter til æblerne er møre, men ikke overkogte. Sæt på køl.

Kiksebund:

  • Knus kiks og bland sammen med smeltet smør.
  • Fordel kiksemassen i 6 små glas. Pres kiksemassen godt ned i glassene.

Ostemasse:

  • Pisk Philadelphia sammen med vaniljekorn, flormelis og citronskal.
  • Pisk fløde til flødeskum i en anden skål.
  • Vend herefter forsigtigt flødeskum og ostecreme sammen. Fordel massen over kiksebundene, eventuelt med en sprøjtepose. Lad massen sætte sig i køleskabet indtil servering eller server med det samme!
  • Server med æblestykkerne på toppen. Hvis du laver desserten dagen før servering, vent da med at toppe med æblerne før ved servering.

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2018 kJ / 480 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 32,5 g
-mættede fedtsyrer: 18 g
-enkeltumættede fedtsyrer: 6 g
-flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 0,5 g