Go Back

Snaskede kanelsnegle i fad - low FODMAP

Kanelsnegle er den mest fantastiske opfindelse, og saftige og snaskede kanelsnegle i daf, er en genial måde at lave lækre kanelsnegle på!
Forb. tid 1 time 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Bagværk
Antal 15 stk.

Ingredienser
  

Dej:

  • dl mælk (eventuelt laktosefri)
  • 25 gram gær
  • 1-2 tsk. kardemomme
  • 60 gram sukker
  • 1 stk. mellemstort æg
  • Ca. 550-600 gram sigtet, økologisk speltmel
  • ½ tsk. salt
  • 80 gram ægte smør, blødt

Fyld:

  • 120 gram ægte smør, blødt
  • 50 gram brun farin
  • 100 gram sukker
  • 3 spsk. kanel

Andet:

  • 1 stk. mellemstort æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Oplæs gær i mælken. Tilsæt sukker og æg og pisk let sammen.
  • Tilsæt speltmel, salt og kardemomme, og ælt dejen glat og smidig. Hvor meget speltmel, der skal tilsættes, kan variere lidt fra gang til gang, da melet kan suge forskelligt.
  • Jeg bruger en røremaskine til at røre dejen, hvor jeg rører dejen i cirka 8 minutter. Men du kan også bruge dejkroge på en elpisker eller ælte dejen i hånden.
  • Tilsæt herefter blødt smør til dejen, og ælt den yderligere 5 minutters tid. Sæt dejen på køl i cirka 1 time.
  • Lav imens fyldet. Rør smør sammen med brun farin, sukker og kanel. Sæt til side.
  • Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og rul den ud til en firkant på cirka 30 x 40 cm. Fordel kanelfyldet herpå som vist på billedet.
  • Rul forsigtigt dejen sammen til en rulle. Skær herefter skiver af rullen på 2-3 cm tykkelse, og placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Hos mig passer det med, at der bliver 15 kanelsnegle, hvilket passer perfekt i et fad med en størrelse på 30 x 22 cm.
  • Lad dem hæve i cirka 15 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag kanelsneglene i cirka 20 minutter. Lad dem køle af i fadet. De smager allerbedst når de stadig er lidt lune.

Noter

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 1270 kJ / 300 kcal
Protein: 6,5 g
Fedt: 12 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 0,5 g
Kulhydrat: 41 g
Kostfibre: 2 g