Go Back

Kardemommesnurrer med citron og marcipanremonce - low FODMAP

Skønne kardemommesnurrer med en herlig smag og duft af kardemomme, og med snasket fyld af marcipanremonce med et syrlig tvist af citronskal. De smager himmelsk, og duften, når de bages, er ikke til at stå for!
Forb. tid 2 timer
Ret Bagværk
Antal 14 stk.

Ingredienser
  

Dej:

  • 25 gram gær
  • dl letmælk (eventuelt laktosefri)
  • 1 stk. mellemstort æg
  • 60 gram ægte smør, blødt
  • 3 spsk. sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • Ca. 550 gram sigtet, økologisk speltmel

Marcipanremonce med citron:

  • 160 gram marcipan
  • 60 gram ægte smør, blødt
  • 100 gram sukker
  • 1 stk. citron, skallen herfra
  • ½ stk. citron, saften herfra
  • ½ stk. vaniljestang

Andet:

  • 1 stk. mellemstort æg til pensling

Sådan gør du
 

Dej:

  • Lun mælken til den er fingervarm. Kom den lune mælk i en skål, og opløs gær heri.
  • Skrab korn fra ½ vaniljestang, og kom vaniljekorn, sukker og æg i skålen, og rør det hele sammen.
  • Bland mel, kardemomme, og salt i en skål. Kom næsten hele blandingen i, men hold igen med melet indtil du har vurderet dejens konsistens.
  • Ælt dejen, gerne på en røremaskine, og ellers med hænderne, i 8-10 minutter. kom det sidste mel i, hvis dejen er meget klistret. Dejen skal ikke blive tør, men den skal være smidig og glat og til at arbejde med.
  • Ælt herefter det bløde smør ind i dejen. Dæk skålen til, og lad dejen hvile et lunt sted i en times tid.

Marcipanremonce:

  • Riv marcipanen groft, og blandt det sammen med blødt smør, sukker, vaniljekorn af ½ vaniljestang, citronskal og citronsaft.

Sådan foldes snurrerne:

  • Start med at drysse lidt mel på et stor skærebræt eller lignende, der kan tåle at blive skåret i.
  • Rul dejen nænsomt ud til en firkant på cirka 30 x 45 cm.
  • Smør herefter remoncen ud på halvdelen af dejen. Jeg bruger fingrene til at fordele remoncen, så dejen ikke går i stykker.
  • Fold herefter dejen sammen, så du får to lag med remonce i mellem. Drej den en ½ omgang på dit skærebræt, så der er plads til du kan rulle dejen ud igen. Rul dejen let ud igen, så den bliver næsten lige så stor som første gang, du rullede den ud, måske en anelse mindre.
  • Skær herefter strimler af dejen ud på den korte led af dejen. Strimlerne skal være cirka 2 cm brede.
  • Herefter kan du folde dine snurrer på to måder. Enten så tvister du strimlen rundt om sig selv nogle gange, og ruller den herefter sammen som en snegl, hvor den sidste ende på snurren trykkes ned under "sneglehuset".
  • Du kan også vælge at skære et snit i strimlen, så du får en strimmel med to "arme", du kan sno rundt om hinanden. herefter foldes den igen sammen som et sneglehus, og enden af snurren trykkes ned under sneglehuset.
  • Du kan se de to metoder i videoen her.
  • Lad snurrerne efterhæve på 2 bageplader med bagepapir i cirka 30 minutter.
  • Herefter pensles snurrerne med sammenpisket æg, og bages ved 190 grader varmluft i 12-14 minutter.

Noter

Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 1327 kJ / 315 kcal
Protein: 8 g
Fedt: 11,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 44 g
Kostfibre: 2 g