Go Back

Salat med and, mango og peanutdressing

En skøn asiatisk inspireret salat med rosastegte andebryster, risnudler og masser af friske grøntsager. Toppet med peanuts og en cremet peanutdressing.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dressing

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 stk. lime, saften herfra
  • 1 spsk. sojasovs
  • 1 spsk. sesamolie (kan erstattes med almindelig olie)
  • 2 tsk. hvidløgsolie
  • 1 tsk. sukker eller ahornsirup
  • Ca. ½ dl vand

And

  • 1 spsk. neutral rapsolie
  • 2 stk. andebryst (500 g i alt)

Fyld til salaten

  • 200 gram risnudler (tynde eller brede)
  • 1 hoved hjertesalat
  • 200 gram gulerødder
  • 1 mellemstor agurk
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 160 gram mango
  • 3 stk. forårsløg, grønne toppe herfra
  • ½ dl peanuts

Sådan gør du
 

Andebryst

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med peber og groft salt.
  • Varm en pande op med lidt olie. Steg andebrysterne på fedtsiden i cirka 5-6 minutter. Vend herefter andebrysterne om, og sted dem på kødsiden i 3-4 minutter.
  • Kom herefter andebrysterne i ovnen og steg dem i ovnen 15-17 minutter. Kernetemperaturen skal være omkring 70 grader. Lad dem herefter hvile i 10 minutter på køkkenbordet.

Salat

  • Imens andebrysterne er i ovnen, forberedes salaten.
  • Kog risnudler i saltet vand i cirka 4 minutter eller efter anvisning på pakken. Skyl herefter risnudlerne i koldt vand.
  • Snit salat groft, skær agurk i tynde skiver, skær peberfrugt i strimler og riv tynde strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller. Skær mango i både eller tern. Snit grønne løgtoppe fint.
  • Fordel grøntsager og risnudler på et stort fad, og vend det lidt sammen.

Dressing

  • Pisk alle ingredienser til dressingen sammen. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du synes den er for tyk.

Sammensæt salaten

  • Fordel dressingen udover salaten. Skær andebryst i skiver, og placer dem ovenpå salaten. Top med peanuts, og server!

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2280 kJ / 542 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 17,5 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 6 g