Salat med and, mango og peanutdressing
En skøn asiatisk inspireret salat med rosastegte andebryster, risnudler og masser af friske grøntsager. Toppet med peanuts og en cremet peanutdressing.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Dressing
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 stk. lime, saften herfra
- 1 spsk. sojasovs
- 1 spsk. sesamolie (kan erstattes med almindelig olie)
- 2 tsk. hvidløgsolie
- 1 tsk. sukker eller ahornsirup
- Ca. ½ dl vand
And
- 1 spsk. neutral rapsolie
- 2 stk. andebryst (500 g i alt)
Fyld til salaten
- 200 gram risnudler (tynde eller brede)
- 1 hoved hjertesalat
- 200 gram gulerødder
- 1 mellemstor agurk
- 1 stk. rød peberfrugt
- 160 gram mango
- 3 stk. forårsløg, grønne toppe herfra
- ½ dl peanuts
Andebryst
Tænd ovnen på 200 grader.
Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med peber og groft salt.
Varm en pande op med lidt olie. Steg andebrysterne på fedtsiden i cirka 5-6 minutter. Vend herefter andebrysterne om, og sted dem på kødsiden i 3-4 minutter.
Kom herefter andebrysterne i ovnen og steg dem i ovnen 15-17 minutter. Kernetemperaturen skal være omkring 70 grader. Lad dem herefter hvile i 10 minutter på køkkenbordet.
Salat
Imens andebrysterne er i ovnen, forberedes salaten.
Kog risnudler i saltet vand i cirka 4 minutter eller efter anvisning på pakken. Skyl herefter risnudlerne i koldt vand.
Snit salat groft, skær agurk i tynde skiver, skær peberfrugt i strimler og riv tynde strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller. Skær mango i både eller tern. Snit grønne løgtoppe fint.
Fordel grøntsager og risnudler på et stort fad, og vend det lidt sammen.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2280 kJ / 542 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 17,5 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 6 g