Low FODMAP pizza opskrift - uden surdej og langtidshævning
Lækker og nem opskrift på low FODMAP pizza uden surdej og uden langtidshævning. Her i en klassisk udgave med skinke, ananas og ost.Dejen rækker til cirka 6 runde pizzaer i medium størrelse. Du kan med fordel fryse 3 portioner dej ned, så du har til en anden dag.
Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, havregryn og salt, og rør godt rundt.
Tilsæt sigtet speltmel - hold lidt igen med mængden - og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter. Gerne på røremaskine, men ellers i hånden. Tilsæt mere speltmel, hvis dejen er for klistret.
Dæk dejen til og lad den hæve i 1 times tid et lunt sted.
Toppings og bagning:
Tænd ovnen på 225 grader varmluft - eller gerne pizzafunktion på din ovn. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
Forbered tomatsovsen. Du kan afprøve min opskrift på hjemmelavet pizzasovs (se under noter), eller du kan blot blende 1 dåse hakket tomat med en stavblender.
Del dejen i 6 portioner. Du kan vælge at fryse 3 portioner ned enkeltvis i en frysepose - så har du til en anden gang.
Rul en klump dej ud på et meddrysset bord, og fordel tomatsovs herpå. Top med skinke, ananas, mozzarellaost og krydderier.
Kom bagepapir på den varme bageplade, og bag pizzaerne herpå én ad gangen i 12-15 minutter.