Go Back

Low FODMAP falafler - med kikærter fra dåse

Opskrift på lækre og sprøde falafler i en low FODMAP udgave. Super nem opskrift med kikærter fra dåse. Portionen skal deles til 5 personer, hvis begrænsningen på kikærter skal overholdes. Du kan med fordel teste din tolerance for kikærter på dåse, hvis du ønsker en større portion. Langt de fleste vil sagtens kunne indtage lidt større mængder.
Forb. tid 8 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Hovedret
Antal 15 stk.

Ingredienser
  

  • 2 dl persille
  • 1 bundt forårsløg (kun den grønne del)
  • 1 dåse kikærter, drænet
  • 1 stk. æg
  • 3 store spsk. sigtet speltmel eller glutenfri mel ved glutenfri version
  • 1 tsk. paprika
  • tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk. asafoetida / dyvelsdræk (kan udelades)
  • Salt og peber
  • 2 dl hvidløgsolie

Sådan gør du
 

  • Kom persille og grove stykker af forårsløgtoppe ned i en foodprocesser eller lignende, og kør den i cirka 5 sekunder.
  • Kom kikærter, æg, mel og krydderier ned til persilleblandingen. Kør maskinen i cirka 10 sekunder. Den skal ikke køre længere, da farsen skal være grov.
  • Varm 2 dl hvidløgsolie i tykbundet pande. Test om olien er varm nok ved at putte et lille stykke dej i. Den skal syde og boble før olien er klar.
  • Steg hver falafel (cirka 1 spsk.) i 2-3 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og sprøde. Afhængigt af størrelsen på din pande / gryde kan du fritere 5-6 stykker ad gangen.

Noter

Næringsindhold pr. person (ved 5 personer):
Energi: 1107 kJ / 263 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 10,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 7 g
Kulhydrat: 12,5 g
Kostfibre: 4 g