Go Back

Low FODMAP falafler - med kikærter fra dåse

Opskrift på lækre og sprøde falafler i en low FODMAP udgave. Super nem opskrift med kikærter fra dåse. Det er vigtigt, at portionen deles til 5 personer, hvis begrænsningen på kikærter skal overholdes. Du kan teste din tolerance for kikærter på dåse, hvis du ønsker en større portion.
Forb. tid 8 min
Tilb. tid 10 min
Ret Hovedret
Antal 15 stk.

Ingredienser
  

  • 2 dl persille
  • 1 bundt forårsløg (kun den grønne del)
  • 1 dåse kikærter, drænet
  • 1 stk. æg
  • 3 store spsk. sigtet speltmel eller glutenfri mel ved glutenfri version
  • 1 tsk. paprika
  • tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk. asafoetida / dyvelsdræk (kan udelades)
  • Salt og peber
  • 2 dl hvidløgsolie

Sådan gør du
 

  • Kom persille og grove stykker af forårsløgtoppe ned i en foodprocesser eller lignende, og kør den i cirka 5 sekunder.
  • Kom kikærter, æg, mel og krydderier ned til persilleblandingen. Kør maskinen i cirka 10 sekunder. Den skal ikke køre længere, da farsen skal være grov.
  • Varm 2 dl hvidløgsolie i tykbundet pande. Test om olien er varm nok ved at putte et lille stykke dej i. Den skal syde og boble før olien er klar.
  • Steg hver falafel (cirka 1 spsk.) i 2-3 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og sprøde. Afhængigt af størrelsen på din pande / gryde kan du fritere 5-6 stykker ad gangen.

Noter

Næringsindhold pr. person (ved 5 personer):
Energi: 1107 kJ / 263 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 10,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 7 g
Kulhydrat: 12,5 g
Kostfibre: 4 g