Go Back

Hurtig oksekødssuppe med kartofler og gulerødder - low FODMAP

Nem og lækker opskrift på oksekødssuppe med kartofler og gulerødder. En rigtig skøn suppe til efterår og vinter, som er perfekt til hverdage, hvor madlavningen skal gå stærkt! Opskriften kan spises på low FODMAP diæten.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 140 gram tomatpuré
  • 1 bundt forårsløg (kun de grønne toppe)
  • 1 stk. rød peberfrugt (svarende til ca. 200 gram)
  • 4 stk. mellemstore gulerødder, gerne flere farver (svarende til cirka 300 g)
  • 700 gram kartofler, gerne flere farver
  • 400 gram hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 2 tsk. stødt paprika
  • 1-2 stk. tørrede chiliflager
  • 1 bundt persille
  • 1,7 liter bouillon (uden løg og hvidløg, fx hønsefond fra Oscar)
  • Salt og peber
  • Evt. brød

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede grøntsagerne. Snit de grønne toppe fra forsårsløg fint. Skræl eller skrub gulerødder samt kartofler og skær dem i små tern. Skær peberfrugt i små tern. Hak persille fint.
  • Varm olien i en stor gryde. Tilsæt grønne løgtoppe og svits i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og svits i et par minutter mere.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det. Tilsæt chili og paprika til kødet.
  • Tilsæt herefter gulerødder, kartofler, peberfrugt, persille, bouillon og lad suppen koge i ca. 20-30 minutter indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber samt eventuelt mere paprika og chili.
  • Server eventuelt med en skive low FODMAP brød.

Noter

Næringsindhold pr. person
Energi: 1800 kJ / 450 kcal
Protein: 31,5 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 49,5 g
Kostfibre: 11 g