Go Back

Gulerodssuppe med ingefær, lime og kokos - low FODMAP og vegansk

En skøn og cremet gulerodssuppe med ingefær, chili, lime og kokos. Serveret med lækre og sprøde kikærter på toppen! Opskriften er low FODMAP og vegansk.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Sprøde kikærter:

  • 170 gram kikærter fra dåse (du kan bruge resten af kikærterne fra dåsen til en anden ret, eller du kan vælge at riste al indholdet fra dåsen, og spise dem som snack eller i en salat)
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. sigtet speltmel (eller rismel, hvis opskriften skal være glutenfri)

Gulerodssuppe:

  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ stk. rød chili (uden kerner) (du kan justere styrken ved at putte mere eller mindre chili i)
  • 1 bundt forårsløg (kun grønne toppe)
  • 7 cm frisk ingefær
  • 800 gram gulerødder
  • 1 stk. stor bagekartoffel
  • 1 stk. lime
  • 5 dl grøntsagsbouillon (hjemmelavet uden løg og hvidløg)
  • 240 gram kokosmælk (resten kan gemmes i fryseren)
  • 1 stk. kaffir lime blad (kan udelades)
  • salt og peber

Andet:

  • 1 bundt persille som topping (kan udelades)
  • Evt. brød

Sådan gør du
 

Sprøde kikærter:

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom kikærter i en skål og vend dem i olie. Bland mel og krydderier i en skål, og bland dem herefter sammen med kikærterne.
  • Fordel kikærterne på et stykke bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-35 minutter. Vend dem meget gerne rundt undervejs.

Gulerodssuppe:

  • Start med at forberede grøntsagerne. Skær løgtoppe groft, kartoffel i tern og gulerødder i skiver. Sørg for grøntsagsstykkerne ikke blive for store, fordi så er de længere tid om at blive møre.
  • Hak chili fint.
  • Varm olien op i en stor gryde. Svits spidskommen, koriander og chili af i olien. Tilsæt herefter forårsløg, gulerødder og kartofler. Svits i et par minutter.
  • Tilsæt bouillon, limesaft og skal fra ½ lime samt 1 kaffir lime blad. Riv også ingefær ned i gryden.
  • Krydr med salt og peber. Lad suppen koge i 15-20 minutter indtil grøntsagerne er møre.
  • Tilsæt kokosmælk og blend suppen. Smag til med salt og peber.
  • Server med sprøde kikærter, persille og eventuelt et lækkert brød.

Noter

Næringsindhold pr. person (inkl. 1 skive brød):
Energi: 2030 kJ / 480 kcal
Protein: 10 g
Fedt: 24 g
-heraf mættede fedtsyrer: 10 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 4,5 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 12,5 g