Go Back

Boller i karry - med masser af grøntsager

En virkelig lækker version af boller i karry, hvor karrysaucen består af blendede grøntsager. En klassisk ret i en lidt sundere udgave, som er et hit hos hele familien! Smager skønt og er nem at lave.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødboller:

  • 500 gram hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød (3-7 %)
  • 1 tsk. salt
  • ½ bundt forårsløg (kun grønne toppe)
  • 1 stk. mellemstort æg
  • 1 dl havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • peber

Grøntsagssovs:

  • 150 gram squash (svarende til ½ squash)
  • ½ bundt forårsløg (kun grønne toppe)
  • 150 gram hvidkål
  • 80 gram lille pink lady æble (svarende til 1 lille æble)
  • 400 gram gulerødder
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • 3 tsk. karry (tjek, at den den uden løg og hvidløg)
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 5 dl svine- eller hønsebouillon uden løg og hvidløg, fx pulver fra Oscar
  • dl madlavningsfløde (kan udelades, se tip) (eventuelt laktosefri)
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 3 dl ris
  • evt. purløg eller persille som drys

Sådan gør du
 

Kødboller:

  • Start med at røre kødet sejt med salt i cirka 5 minutter. Det kan gøres på en røremaskine eller elpisker.
  • Hak forårsløg groft, og blend dem med en stavblender.
  • Tilsæt blended forårsløg og æg til farsen. Rør godt sammen.
  • Tilsæt havregryn og peber. Rør sammen. Sæt farsen på køl.

Karrysauce:

  • Snit kål og forårsløg groft. Skær squash i tern og gulerødder i skiver. Skær æblet i tern.
  • Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt karry og gurkemeje og svits i et minuts tid.
  • Tilsæt alle grøntsager og æblet, og svits i 5 minutter.
  • Tilsæt bouillon samt lidt salt og peber. Lad grøntsagerne koge møre i cirka 15 minutter.
  • Blend herefter grøntsagerne med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og blend igen. Smag til med salt og peber.
  • Er konsistensen tykkere end ønsket, kan du tilsætte mere vand eller madlavningsfløde. Er konsistensen for tynd, kan du jævne saucen med lidt maizena.
  • Form farsen til kødboller, og put dem direkte i karrysaucen. Lad saucen simre ved svag varme i 10-14 minutter, indtil kødbollerne er gennemstegte.
  • Kog ris imens.
  • Server kogte ris med karrysauce og kødboller, eventuelt drysses med lidt purløg eller persille på toppen.

Noter

Tip: Hvis du gerne vil lave retten mælkefri, kan du i stedet for madlavningsfløde anvende en plantemælk, fx mandelmælk, rismælk eller risfløde. Du kan også vælge at tilføje lidt mere bouillon og jævne saucen med maizena.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2680 kJ / 640 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 23,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 7 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3,5 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 7 g