Boller i karry - med masser af grøntsager
En virkelig lækker version af boller i karry, hvor karrysaucen består af blendede grøntsager. En klassisk ret i en lidt sundere udgave, som er et hit hos hele familien! Smager skønt og er nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Kødboller:
- 500 gram hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød (3-7 %)
- 1 tsk. salt
- ½ bundt forårsløg (kun grønne toppe)
- 1 stk. mellemstort æg
- 1 dl havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
- peber
Grøntsagssovs:
- 150 gram squash (svarende til ½ squash)
- ½ bundt forårsløg (kun grønne toppe)
- 150 gram hvidkål
- 80 gram lille pink lady æble (svarende til 1 lille æble)
- 400 gram gulerødder
- 2 spsk. hvidløgsolie
- 3 tsk. karry (tjek, at den den uden løg og hvidløg)
- 2 tsk. gurkemeje
- 5 dl svine- eller hønsebouillon uden løg og hvidløg, fx pulver fra Oscar
- 1½ dl madlavningsfløde (kan udelades, se tip) (eventuelt laktosefri)
- salt og peber
Tilbehør:
- 3 dl ris
- evt. purløg eller persille som drys
Kødboller:
Start med at røre kødet sejt med salt i cirka 5 minutter. Det kan gøres på en røremaskine eller elpisker.
Hak forårsløg groft, og blend dem med en stavblender.
Tilsæt blended forårsløg og æg til farsen. Rør godt sammen.
Tilsæt havregryn og peber. Rør sammen. Sæt farsen på køl.
Karrysauce:
Snit kål og forårsløg groft. Skær squash i tern og gulerødder i skiver. Skær æblet i tern.
Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt karry og gurkemeje og svits i et minuts tid.
Tilsæt alle grøntsager og æblet, og svits i 5 minutter.
Tilsæt bouillon samt lidt salt og peber. Lad grøntsagerne koge møre i cirka 15 minutter.
Blend herefter grøntsagerne med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og blend igen. Smag til med salt og peber.
Er konsistensen tykkere end ønsket, kan du tilsætte mere vand eller madlavningsfløde. Er konsistensen for tynd, kan du jævne saucen med lidt maizena.
Form farsen til kødboller, og put dem direkte i karrysaucen. Lad saucen simre ved svag varme i 10-14 minutter, indtil kødbollerne er gennemstegte.
Kog ris imens.
Server kogte ris med karrysauce og kødboller, eventuelt drysses med lidt purløg eller persille på toppen.
Tip: Hvis du gerne vil lave retten mælkefri, kan du i stedet for madlavningsfløde anvende en plantemælk, fx mandelmælk, rismælk eller risfløde. Du kan også vælge at tilføje lidt mere bouillon og jævne saucen med maizena.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2680 kJ / 640 kcal
Protein: 37 g
Fedt: 23,5 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 7 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3,5 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 7 g