Oplæs gær i mælken. Tilsæt sukker og æg og pisk let sammen.
Tilsæt speltmel, salt og kardemomme, og ælt dejen glat og smidig. Hvor meget speltmel, der skal tilsættes, kan variere lidt fra gang til gang, da melet kan suge forskelligt.
Jeg bruger en røremaskine til at røre dejen, hvor jeg rører dejen i cirka 8 minutter. Men du kan også bruge dejkroge på en elpisker eller ælte dejen i hånden.
Tilsæt herefter blødt smør til dejen, og ælt den yderligere 5 minutters tid. Sæt dejen på køl i cirka 1 time.
Lav imens fyldet. Rør smør sammen med brun farin, sukker og kanel. Sæt til side.
Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og rul den ud til en firkant på cirka 30 x 40 cm. Fordel kanelfyldet herpå som vist på billedet.
Rul forsigtigt dejen sammen til en rulle. Skær herefter skiver af rullen på 2-3 cm tykkelse, og placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Hos mig passer det med, at der bliver 15 kanelsnegle, hvilket passer perfekt i et fad med en størrelse på 30 x 22 cm.
Lad dem hæve i cirka 15 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag kanelsneglene i cirka 20 minutter. Lad dem køle af i fadet. De smager allerbedst når de stadig er lidt lune.