Rør gær og lun mælk sammen i en skål.
Tilsæt æg og sukker og pisk let sammen.
Tilsæt mel (hold lidt igen og vurder konsistensen), kardemomme og salt og rør dejen i 5-8 minutter, gerne på røremaskine. Du kan også ælte dejen i hånden. Dejen skal være glat og smidig og ikke alt for klistret.
Ælt herefter den bløde smør ind i dejen.
Dæk skålen til med film og lad dejen hæve i 45-60 minutter. Hvis du gerne vil lave koldhævede hveder, så se tip nederst i opskriften.
Opdel herefter dejen i 8 lige store stykker. Form til boller som vist i videoen her.
Sæt dem i et lille fad beklædt med bagepapir, så hvederne ligger helt tæt. Det giver den karakteristiske form, hvor hvederne "rives" fra hinanden, når de er færdigbagte.
Lad dem efterhæve i cirka 30-45 minutter under et fugtigt klæde eller med husholdningsfilm over.
Pensel hvederne med sammenpisket æg.
Bag hvederne 15-18 minutter ved 200 grader varmluft.