Go Back

Low FODMAP frikadeller

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 5 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram hakket kalv og flæsk (4-7 %)
  • 2 tsk. salt
  • 1 bundt forårsløg (grønne toppe)
  • 200 gram gulerødder
  • 1 stk. æg (mellemstort)
  • ½ dl minimælk (eventuelt laktosefri. Eller mandelmælk, hvis opskriften skal være mælkefri)
  • 50 gram finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • 50 gram sigtet, økologisk speltmel (eller glutenfri mel, hvis du har glutenallergi. Fx boghvedemel, rismel eller majsmel)
  • peber

Til stegning

  • olie
  • smør

Sådan gør du
 

  • Start med at røre hakket kød med salt i 5 minutter. Enten på en røremaskine eller med en elpisker.
  • Skær grønne toppe af forårsløg i mindre stykker og kom dem i en skål. Blend dem med en stavblender.
  • Riv gulerødder fint.
  • Blandt forårsløg, revet gulerod, kværnet peber, æg og mælk i farsen og rør det i 5 minutter igen.
  • Tilsæt havregryn og mel og rør farsen i 5 minutter igen.
  • Farsen bliver endnu bedre af at hvile i 30 minutter, men du kan også stege frikadellerne med det samme.
  • Steg frikadellerne på en pande i en blanding af olie og smør. Jeg plejer at stege frikadellerne i et par minutter på hver side, så de får stegeskorpe. Herefter putter jeg dem i et fad og steger dem færdige i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Du kan dog også stege dem færdige på panden.

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 993 kJ / 235 kcal
Protein: 25 g
Fedt: 7 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 3 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 1 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 3 g