½dlminimælk(eventuelt laktosefri. Eller mandelmælk, hvis opskriften skal være mælkefri)
50gramfinvalsede havregryn(glutenfri, hvis du har glutenallergi)
50gramsigtet, økologisk speltmel(eller glutenfri mel, hvis du har glutenallergi. Fx boghvedemel, rismel eller majsmel)
peber
Til stegning
olie
smør
Sådan gør du
Start med at røre hakket kød med salt i 5 minutter. Enten på en røremaskine eller med en elpisker.
Skær grønne toppe af forårsløg i mindre stykker og kom dem i en skål. Blend dem med en stavblender.
Riv gulerødder fint.
Blandt forårsløg, revet gulerod, kværnet peber, æg og mælk i farsen og rør det i 5 minutter igen.
Tilsæt havregryn og mel og rør farsen i 5 minutter igen.
Farsen bliver endnu bedre af at hvile i 30 minutter, men du kan også stege frikadellerne med det samme.
Steg frikadellerne på en pande i en blanding af olie og smør. Jeg plejer at stege frikadellerne i et par minutter på hver side, så de får stegeskorpe. Herefter putter jeg dem i et fad og steger dem færdige i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Du kan dog også stege dem færdige på panden.