Broccolisalat - low FODMAP
Lækker broccolisalat med kalkunbacon, solsikkekerner og cremet dressing. Opskriften er low FODMAP og mave-venlig.
Forb. tid 20 minutter min
- 300 gram broccoli
- 1 stk. rød peberfrugt
- ½ bundt forårsløg (de grønne toppe)
- 1 pakke kalkunbacon (eller almindelig bacon)
- 100 gram vindruer
- 4 spsk. solsikkekerner
Dressing
- 2 dl creme fraiche (eventuelt laktosefri)
- 2 spsk. mayonnaise
- 3 tsk. sukker
- 2 tsk. rød- eller hvidvinseddike (kan erstattes med 1 spsk. citronsaft)
- ½ tsk. salt
- lidt peber
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 1255 kJ / 298 kcal
Protein: 14 g
Fedt: 20 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 4 g