Go Back

Gulerodsbrud

Lækre, bløde og luftige gulerodsbrud. Med revne gulerødder, solsikkekerner og æg. Perfekte boller til både morgenmad, til frokost eller til mellemmåltid!
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Bagværk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • dl lunken vand
  • 1 spsk. sukker
  • tsk. salt
  • 50 gram finvalsede havregryn
  • 350 gram sigtet, økologisk speltmel
  • 30 gram smør, stuetempereret
  • 1 mellemstort æg
  • 200 gram gulerod, groftrevet
  • 60 gram solsikkekerner

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt havregryn, sigtet speltmel, sukker og salt. Rør dejen på røremaskine eller ælt den med hænderne i et par minutter. Den skal være let klistret, men ikke meget våd.
  • Tilsæt herefter blødt smør, og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i cirka 1 times tid.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Lav en fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud, og læg det i fordybningen i dejen. Læg også solsikkekerner og groftrevet gulerod i en bunke i fordybningen af dejen.
  • Brug nu en almindelig kniv eller en dejkniv til at ”hakke” dejen grundigt, så det bliver en grov masse af dej, æg, solsikkerkerner og revet gulerod. Brug også hænderne til at løfte dejen lidt rundt undervejs, så alle ingredienser bliver fordelt.
  • Placer ”klumper” af den let usammenhængende dej på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag bruddene i 15-20 minutter.

Noter

TIP: Du kan nemt fryse dine gulerodsbrud og tage dem op løbende. De smager som nybagte, hvis de får en kort tur i mikrobølgeovnen, gerne efterfulgt af en tur på brødrister eller i ovn, så de bliver lidt sprøde.
 
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 784 kJ / 185 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 6 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 25,5 g
Kostfibre: 2 g