Go Back

Low FODMAP pizza opskrift - uden surdej og langtidshævning

Lækker og nem opskrift på low FODMAP pizza uden surdej og uden langtidshævning. Her i en klassisk udgave med skinke, ananas og ost.
Dejen rækker til cirka 6 runde pizzaer i medium størrelse. Du kan med fordel fryse 3 portioner dej ned, så du har til en anden dag.
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 6 medium pizzaer

Ingredienser
  

Dej:

  • 4 dl vand lunken
  • 25 g gær
  • 3 spsk. rapsolie eller olivenolie
  • 2 tsk. groft salt
  • 150 g finvalsede havregryn
  • Ca. 600 g sigtet, økologisk speltmel

Fyld (OBS til 3 pizzaer):

  • 2 pakker skinkestrimler
  • 1 dåse ananas
  • 3 poser frisk mozzarella
  • 1 dåse hakket tomat (eller hjemmelavet pizzasovs)
  • 3 tsk. tørret basilikum
  • 3 tsk. tørret oregano
  • Frist peber

Sådan gør du
 

Pizzadej:

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, havregryn og salt, og rør godt rundt.
  • Tilsæt sigtet speltmel - hold lidt igen med mængden - og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter. Gerne på røremaskine, men ellers i hånden. Tilsæt mere speltmel, hvis dejen er for klistret.
  • Dæk dejen til og lad den hæve i 1 times tid et lunt sted.

Toppings og bagning:

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft - eller gerne pizzafunktion på din ovn. Sæt en bageplade i ovnen, så den kan blive varm.
  • Forbered tomatsovsen. Du kan afprøve min opskrift på hjemmelavet pizzasovs (se under noter), eller du kan blot blende 1 dåse hakket tomat med en stavblender.
  • Del dejen i 6 portioner. Du kan vælge at fryse 3 portioner ned enkeltvis i en frysepose - så har du til en anden gang.
  • Rul en klump dej ud på et meddrysset bord, og fordel tomatsovs herpå. Top med skinke, ananas, mozzarellaost og krydderier.
  • Kom bagepapir på den varme bageplade, og bag pizzaerne herpå én ad gangen i 12-15 minutter.

Noter

TIP: Du kan prøve min hjemmelavede tomatsovs med grøntsager som pizzasovs.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 3300 kJ / 780 kcal
Protein: 43 g
Fedt: 32 g
-heraf mættede fedtsyrer: 15 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 8 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 80 g
Kostfibre: 5 g