Go Back

Low FODMAP dadel snickers bar

En skøn og lækker snack med dadler, peanutbutter, peanuts og chokolade. På low FODMAP diæten skal dadler nyes i små mængder. Denne smagfulde snack er dog også meget fyldig, og de fleste vil derfor godt kunne nøjes med små portioner ad gangen. Nem og hurtig og lave, og kan opbevares på frys. Hvis den altså ikke er blevet spist inden da!
Opskriften er low FODMAP, hvis hele portionen deles til 6 personer/portioner, men du kan naturligvis også nøjes med at spise mindre ad gangen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Snack
Antal 6 personer/portioner

Ingredienser
  

  • 180 gram tørrede dadler
  • Ca. 2 store spsk. peanutbutter (smooth)
  • 40 gram finthakkede saltede peanuts
  • 100 gram chokolade (her er der anvendt mørk chokolade med kakaoindhold på 55%)

Sådan gør du
 

  • Tag et lille fad frem, og kom bagepapir i.
  • Fordel tørrede dadler heri. Tryk dem flade, enten med fingrene hvis muligt, og ellers med et redskab. Jeg brugte siden af en kødhammer til at mase dadlerne flade. Der skal være et jævnt lag af dadler i hele fadet.
  • Fordel peanutbutter herover. Smør det ud i et jævnt lag.
  • Fordel finthakkede peanuts herover.
  • Smelt chokoladen (jeg gør det bare i en skål i mikrobølgeovn) og fordel den flydende chokolade i fadet. Smør ud i et jævnt lag.
  • Sæt fadet i fryseren i minimum 30 minutter.
  • Skær passende stykker af snickers baren ud og spis dem!
  • Opbevar stykkerne i en luftluft bøtte i fryseren, så de ikke smelter. De kan sagtens spises direkte fra frost!

Noter

Næringsindhold pr. portion (ved 6 portioner)
Energi: 1035 kJ / 245 kcal
Protein: 5 g
Fedt: 12 g
-heraf mættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 4,5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 30
Kostfibre: 3,5 g