Kom vand i en skål.
Tilsæt tørgær, surdejspulver, salt, honning/sirup og olie. Pisk det godt sammen.
Tilsæt mel og rør det godt sammen. Dæk skålen til med et klæde, og lad dejen hvile i 10 minutter.
Fold dejen ind over sig selv , ind mod midten af skålen, hele vejen rundt (se video). Lad dejen hvile tildækket i 10 minuter igen.
Fold igen dejen ind over sig selv , ind mod midten af skålen, hele vejen rundt (se video). Hæld lidt olie omkring dejen i skålen. Sørg for der kommer lidt olie ned under dejen i kanterne, så dejen lettere kommer ud af skålen dagen efter.
Dæk til med husholdningsfilm, og sæt på køl til dagen efter (kan også stå 2 dage).
Dagen efter tages dejen ud af køleskabet. Kom bagepapir en mellemstor metalbradepande eller springform. Hæld lidt olie over bagepapiret.
Kom forsigtigt dejen over på bagepapiret. Fold forsigtigt dejen indover sig selv et par gange. Vend dejen med folden nedad (se videoen).
Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet (jeg bruger en tom bageplade som låg).
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Kom alle fingrene i dejen, og tryk forsigtigt i dejen, så den bliver fordelt på bageplade, og de skønne små lufthuller popper op. (se video).
Drys med en god sjat olie, salt og frisk rosmarin.
Bag brødet ved 220 grader varmluft i 18-22 minutter.