Go Back

Råmarineret vintersalat med kål og rodfrugter

Her får du opskriften på en lækker og rustik salat med masser af rodfrugter og kål. Når salaten marineres i en god marinade, bliver smagen af både kål og rodfrugter meget mild. De søde druer og karamelliserede nødder sætter prikken over i'et. En perfekt salat til vinter og jul!
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Hovedret, Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • Saft fra 3 stk. klementiner
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. hindbæreddike

Salat

  • 200 gram rødkål
  • 200 gram gulerod
  • 150 gram pastinak
  • 100 gram knoldselleri

Andet

  • 50 gram pekannødder
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 100 gram vindruer

Sådan gør du
 

  • Bland saft fra klementiner, ahornsirup og hindbæreddike i en skål.
  • Snit rødkål fint. Riv gulerødder, pastinak og knoldselleri groft. Bland det sammen med marinaden.
  • Lad grøntsagerne stå og trække i marinaden i minimum 1 time, men gerne længere.
  • Varm en pande op med pekannødderne på. Rist dem i et par minutter ved middel varme. Tilføj ahornsirup til panden, og rist dem igen i et par minutter. Lad dem køle af på et bagepapir.
  • Halver vindruerne.
  • Top salaten med vindruer og karamelliserede nødder.

Noter

Næringsindhold pr. person:
Energi: 900 kJ / 215 kcal
Protein: 4 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 1 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 3 g
Kulhydrat: 25,5 g
Kostfibre: 6 g