Klassiske havregrynskugler - low FODMAP
Min favoritopskrift på klassiske havregrynskugler. Smagen af jul og barndom, hvis du spørger mig! Du får min nemme opskrift på havegrynskugler lige her. Opskriften er low FODMAP, lav laktose og glutenfri.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
- 210 gram finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
- 180 gram flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker / vaniljepasta
- 50 gram kakaopulver
- 100 gram smør, stuetempereret (eller mælkefri smør, hvis du ikke tåler mælk)
- 5 spsk. færdiglavet kaffe (eventuelt koffeinfri)
- Ca. 2 tsk. mandelessens
- 2 dl kokosmel
Bland havregryn, flormelis, vaniljesukker, kakaopulver og smør i en stor skål, og ælt det hele sammen.
Tilsæt kaffe og essens. Hvis kuglerne ikke er til at samle, så tilsæt blot en smule vand. Husk på, at havregrynene suger lidt væske til sig, så kuglerne må gerne være en anelse fugtige, når de skal trilles og sættes på køl indtil de spises.
Når dejen er blandet sammen, rulles der kugler ud af hele dejen. Tril kuglerne i kokosmel, og læg dem i en bøtte.
Opbevar kuglerne på køl, men tag dem gerne ud lidt før servering.
Næringsindhold pr. kugle
Energi: 260 kJ / 60 kcal
Protein: 1 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 0,5 g