Når man følger low FODMAP diet, kan man hurtigt stirre sig blindt på alt det, der IKKE kan lade sig gøre på diæten. Dette gælder også idéer til madpakken, som kan være en udfordring uanset om de skal være mave-venlige eller ej!

I dagens blogindlæg giver vi vores personlige top 5 over mave-venlige mellemmåltider, der er velegnede til din madpakke, og som samtidig er sunde og mættende.

 

#1. FODMAP-venlig frugt.

Bananerne er super nemme at tage med, og giver en god mæthed. Udskåret frugt i en bøtte drysset med lidt kokosmel er super lækkert til den søde tand sidst på eftermiddagen. Udskåret frugt kan sagtens holde sig en dag i tasken.

 

#2. Grøntsagsstænger.

Skrællede gulerødder i en pose, eventuelt suppleret med peberfrugt er hurtigt, nemt og sundt. Kan evt.  suppleres med en lækker mave-venlig dip, som du kan finde opskrifter på i vores bog Sund Mave.

 

#3. Nødder og rosiner.

En lille bøtte med nødder og rosiner er perfekt til den søde tand, når du begynder at blive træt om eftermiddagen. Vores favoritter er pecannødder eller peanuts sammen med rosiner. Husk at begrænse mængden af rosiner til max. 15 g pr. portion. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan du komme et stykke mørk chokolade i bøtten.

 

#4. Brød og knækbrød.

Det er en fordel at medbringe brød og knækbrød til madpakkens mellemmåltider, fordi det mætter godt. Det kan være færdigkøbt eller hjemmebagt brød og knækbrød. Hvis du har et køleskab til rådighed, kan al slags pålæg anvendes, men meget pålæg kan også fint holde i et par timer uden køl. Læg eventuelt et lille køleelement i en plasticpose, og opbevar madpakken heri. Banan, rosiner og pålægschokolade holder sig godt som pålæg uden køl.

 

#5. Hjemmelavede snacks.

Hvis du har ekstra tid i weekenden, så er der ikke noget bedre i madpakken end lidt ekstra godt hjemmebag og andre snacks. Vi laver ofte vores protein-havreboller , som vi kommer smør på og tager med i madpakken. Sunde pandekager og hjemmelavede myslibarer er også et hit.

 

Vi håber, at vores favoritter kan give dig lidt inspiration til din egen madpakke!

 

IMG_2931

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *