I starten af 2020 blev jeg kontaktet af Torben Bruun, der er chef i firmaet Boliden Bergsøe i Glostrup. Han kunne godt tænke sig at give hans medarbejdere muligheden for at øge deres sundhedstilstand og generelle velbefindende.

Den lille gruppe medarbejdere havde på egen hånd forsøgt at lave lidt sparring med hinanden og forskellige initiativer til en sundere kost og livsstil, men det var ligesom om, det gled lidt ud i sandet.

Denne gang kunne han godt tænke sig, at medarbejderne fik noget ekstra støtte, inspiration og hjælp fra en professionel – så de gode vaner kunne holde ved i længere tid!

Det synes jeg lød som en helt fantastisk god idé, eftersom vi fra forskningen og fra praksis ved, at gode rammer for livsstils ændringer og sunde vaner på arbejdspladsen er uhyre vigtige, hvis sunde ændringer skal lykkes for den enkelte person!

Vi tilbringer jo en stor andel af vores samlede tid på vores arbejdsplads, så hvis der er dårlige vilkår for fysisk og mental sundhed på arbejdspladsen, bliver det næsten umuligt at forbedre sundheden hos den enkelte.

 

 

Flotte resultater og øget sundheds hos medarbejderne i Boliden Bergsøe

I perioden fra midt februar til slut juni var jeg ude hos Boliden Bergsøe i Glostrup 9 gange. I denne periode gennemgik virksomhedens medarbejdere noget af en forvandling.

I perioden tabte 7 mennesker tilsammen 74 kg! Ud af dette vægttab, var omkring 50 kg af det rent fedtmasse! De tabte desuden til sammen 163 cm fordelt på talje, hofte, arm og lår!

Derudover var flere af deltagere der trappede ned eller helt ud af blodtrykssænkende medicin, fik normale kolesteroltal og fik i det hele tager mere energi og livsglæde.

Det mest interessante var, at mange af deltagerne ikke følte, at de havde foretaget de helt store ændringer i deres hverdag! Medarbejder fortalte desuden, hvor rart det havde været med et forløb, hvor ingenting var decideret forbudt, men det handlede om grundlæggende gode vaner, med plads til et glas vin, søde sager eller lignende i tilpasse mængder.

 

 

Sundhedsforløb på arbejdspladsen kan øge sundheden blandt medarbejderne markant

Flere og flere virksomheder har efterhånden indset, at de som arbejdsplads er med til at sætte rammerne for en sund hverdag for deres medarbejdere.

Flere virksomheder har efterhånden også fået øjnene op for, at det faktisk også kan betale sig at værne om medarbejdernes sundhed.

Hvis der sættes ekstra fokus på sund kost og sund livsstil på en arbejdesplads er det muligt at:

 • Skabe mere energi og livsglæde hos medarbejderne, så hverdagen bliver både mere behagelig, sjov og effektiv
 • Motivere medarbejderne, så arbejder mere effektiv og dermed opnår større resultater i virksomheden
 • Reducere antallet af sygedage, hvilket både er i medarbejderen og arbejdsgiverens interesse
 • Behandle sygdomme, som kan medføre sygedage og langtidssygemeldinger
 • Forebygge livsstilssygdomme, som kan medføre sygedage og langtidssygemeldinger
 • Skabe en arbejdsplads, hvor man motiverer hinanden, støtter hinanden og føler sig set og hørt af sin arbejdsgiver.

 

Hvad indebærer et sundhedsforløb med mig?

Jeg tilbyder skræddersyede sundhedsforløb ud fra den enkelte virksomheds størrelse og ønsker til indhold.

Et sundhedsforløb kan typisk indeholde:

 • Et foredrag om sund kost og livsstil – og hvordan dette kan implementeres på en arbejdsplads
 • Individuelle samtaler med medarbejderne, hvor der vejledes i relevante sunde tiltag. Det kan være for eksempel være vejledning indenfor vægttab, vægtøgning, mave-tarmproblemer, forhøjet kolesteroltal, forhøjet blodtryk eller andre kroniske lidelser.
 • Ved individuelle samtaler tilbyder jeg desuden kropanalyse med måling af blandt andet fedtmasse, muskelmasse og andre kropsmål.
 • Ved behov beregnes en skræddersyet kostplan til den enkelte medarbejder.
 • Der medfølger også andet inspirerende materiale, herunder opskrifter og tips til produkter, som bliver tilgængelige for deltagerne i forløbet.

 

Vil du gerne høre mere om mulighenden for et skræddersyet sundhedsforløb på din arbejdsplads, virksomhed, forening eller firma?

Så kontakt mig endelig på mail miaschomacker@outlook.com eller telefon for at høre nærmere.

Ring 42 72 82 05

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *