Jeg har før delt en opskrift på sund banan-is med jer. I denne version er banan erstattet med frosne jordbær og yoghurt med kokosmælk, hvilket giver en frisk og cremet jordbærsorbet med et strejf af kokos. Prøv også med frosne bananer og kokosmælk – det smager vidunderligt!

Vær opmærksom på, at du bør anvende jordbær, som du selv har frosset ned. De jordbær, som kan købes på frost er ikke skyllede, og skal derfor koges 1 minut før brug.

Opskriften er velegnet på low FODMAP diet og er desuden glutenfri, laktosefri, mælkefri, endometriose-venlig og velegnet ved vægttab.

Hvis du ønsker en sukkerfri version kan du erstatte sukker med sødemiddel.

Ingredienser (2 personer)

  • 200 g frosne jordbær (friske, der er blevet frosset ned)
  • 2½ dl kokosmælk (6 %)
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver uden sukker fra Urtekram
  • Evt. kokosmel til pynt

Sådan gør du

Blend frosne jordbær med kokosmælk, sukker og vaniljepulver. Server straks i små skåle eller glas og pynt eventuelt med kokosmel.

 
jordbærsorbet med koskosmælk

 


 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 650 kJ / 155 kcal

Protein: 1,5 g

Fedt: 7,5 g

-heraf mættet fedtsyrer: 5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 0 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 20,5 g

Fibre: 2 g