Bedste opskrift på svampede, low FODMAP proteinmuffins med banan og chokolade! De her low FODMAP bananmuffins med ekstra protein bliver lavet igen og igen hjemme hos mig. Hele familien er komplet vilde med dem. Og så er opskriften tilmed SÅ nem at lave!
Proteinmuffins med banan og chokolade
Den her proteinmuffins opskrift er testet igen og igen og igen. Jeg har virkelig arbejdet længe på at få den helt rigtige konsistens med minimal indsats til selve fremstillingen.
Jeg er langt om længe kommet frem til denne opskrift på proteinmuffins med banan og chokolade, hvor alle ingredienser blot blendes og kommer i forme. Så bliver det ikke lettere!
De her proteinmuffins er tilsat proteinpulver for at få et ekstra højt indhold af protein. Proteinpulveret er en genvej til ekstra højt proteinindhold, men ønsker du ikke at anvende proteinpulver, kan det sagtens undvære.
Når jeg ønskede et ekstra højt proteinindhold i mine bananmuffins, så er det fordi, at det mætter ekstra godt. Og mæthed er en fordel hvis du har IBS og kan mærke, at det dæmper symptomerne, når du føler dig tilpas mæt. Mæthed er også en fordel hvis du forsøger at spare lidt på kalorierne for at holde vægten.
De her bananmuffins med chokolade og havregryn er også lavet særlig med tanke på mine børn. Nogle gange er appetitten for “rigtig” mad ikke så stor, og de vil helst have snacks og en masse små måltider. Her er det vigtigt for mig, at de små måltider indeholder en masse god næring, så jeg ved de får, hvad de skal have.
I de her proteinmuffins har jeg derfor også fokuseret på at anvende ingredienser med masser af god næring fra både banan, havregryn, dadler, æg og yoghurt.
Jeg bager desuden mine bananmuffins med olie frem for smør for på den måde at tilføje en masse sunde fedtstoffer til de små muffins.
Som du nok også vil bemærke, indeholder opskriften næsten ingen sukker. Der kommer lidt ekstra sukker fra chokoladen, men chokoladen kan undværes hvis dette ønskes.

Low FODMAP proteinmuffins
Opskriften på disse proteinmuffins med banan og chokolade er low FODMAP. Selvom både moden banan og dadler begrænses på low FODMAP diæten, fordeles mængden i 16 muffins. Det betyder, at du kan spise i hvert fald 2 muffins pr. måltid uden at overskride begrænsningen af moden banan.
Hvis du ønsker at kunne spise mere end 2 muffins pr. måltid, kan du sørge for at anvende bananer, der er mindre modne. En spiseklar, fast banan er low FODMAP i helt op til 100 g pr. måltid.
Du kan finde flere informationer om hvilke fødevarer, der er low FODMAP, ved at købe appen fra Monash University.
Du kan også købe min “Hverdagsguide til IBS og low FODMAP diæten”, hvor jeg løbende opdaterer fødevarelister til diæten. Udover nogle overskuelige, visuelle lister til low FODMAP diæten, finder du en lang række praktiske råd til livet med IBS.


Proteinmuffins med banan og chokolade - low FODMAP
Ingredienser
Muffindej:
- 3 stk. mellemstore æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 6 stk. bløde dadler (juicy dates) uden sten (evt. udblødte medjool dadler)
- 2 stk. modne bananer
- 1 dl græsk yoghurt, neutral yoghurt eller skyr (evt. laktosefri)
- ½ dl neutral rapsolie
- 1½ dl havregryn
- 1½ dl sigtet speltmel
- 30 gram neutralt proteinpulver (evt. laktosefri eller lavt laktoseindhold)
- 2 stk. bagepulver
- lidt salt
Derudover:
- 50 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom alle ingredienser - på nær chokolade - i en foodprocessor eller en stor blender. En god stavblender kan formentlig også klare det. Blend til en ensartet masse.OBS: husk at fjerne sten fra dadlerne.
- Hak chokolade, og vend det rundt i dejen med en ske.
- Fordel dejen i 16 muffinsforme på en bageplade - jeg bruger silikoneforme, så kommer de super nemt ud af formene.
- Bag muffins i ovnen i 12-14 minutter (jeg bager mine i 12 minutter).
- Lad dine muffins køle helt af før de pakkes ned. Opbevar dem i en lufttæt bøtte på køkkenbordet. Her kan de holde 2-3 dage. Frys resten ned.
Noter
