Jeg elsker pandekager, og disse pandekager med hytteost og banan er ingen undtagelse! De indeholder masser af protein fra æg og hytteost, og mætter dermed godt. Samtidig er de uden tilsat sukker – kun sødet med banan.

Det er guld værd at lave en portion, som du kan have liggende i køleskabet til en hurtigt morgenmad eller mellemmåltid på farten.

// Indeholder reklame for nemlig.com

Protein pandekager med hytteost og banan

De her proteinrige pandekager indeholder udover hytteost og banan også havregryn. Havregrynene bidrager med endnu mere mæthed og næring gennem kostfibre, protein og diverse vitaminer og mineraler.

I denne version har jeg tilføjet lidt vaniljepulver og kanel som smag, men pandekagerne kan smages til med alt muligt. Prøv for eksempel kardemomme, citronskal, mandelessens, kokos eller hvad du kunne have lyst til.

Pandekagerne er glutenfri, hvis du anvender glutenfri havregryn. Pandekagerne er også low FODMAP. Hvis du anvender laktosefri hytteost, er pandekagerne også laktosefri.

 

Pandekager med hytteost og banan - low FODMAP

Banan på low FODMAP diæten

Monash University har af flere omgange ændret deres anbefaling for banan på low FODMAP diæten. Deres nyeste tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner. Derfor anbefales en moderat mængde på ca. 1/3 af en banan (35 g) pr. måltid, når du er i starten af diæten.

Hvis der er tale om en fast, spiseklar banan (det vil sige ikke meget moden, men lige akkurat spiseklar), kan der spises mere. Her vil 1 lille/mellem banan (svarende til lige omkring 100 g) være en low FODMAP portion.

Hvis du anvender meget modne bananer i denne opskrift, bør du derfor være opmærksom på begrænsningen af moden banan. Anvendes banan der er mindre moden, kan du således spise en større portion.

Husk også at teste din tolerance for banan – det kan sagtens være, at du kan spise mere pr. måltid.

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


 

 

Pandekager med hytteost og banan

Opskrift på lækre pandekager med hytteost og banan. Fyldt med masser af mættende protein og kostfibre. Kan holde sig på køl eller fryses ned. Opskriften er low FODMAP. Hvis du anvender en meget moden banan, vil 1/3 af opskriften pr. måltid være en low FODMAP portion. Hvis du anvender en fast, spiseklar banan, kan du spise hele portionen ï ét måltid.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 1 stk. moden eller lige akkurat spiseklar banan
  • 2 stk. mellemstore æg
  • 1 dl hytteost (evt. laktosefri)
  • 50 gram finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 2-3 tsk. smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienser med stavblender, eller blend det sammen i en blender. Lad dejen hvile i cirka 10 minutter, så den kan sætte sig.
  • Steg pandekagerne i fedtstof på en middelvarm pande. Jeg bruger 1 stor spsk. dej pr. pandekage. Undgå at vende pandekagerne for tidligt, da de herved kan gå i stykker. De skal steges ca. 2 minutter på hver side.

Noter

Næringsindhold pr. stk. ved 10 stk. i alt.

Energi: 240 kJ / 57 kcal
Protein: 3,5 g
Fedt: 2,4 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 0,6 g