Jeg elsker pandekager, og disse pandekager med hytteost og banan er ingen undtagelse! De indeholder masser af protein fra æg og hytteost, og mætter dermed godt. Samtidig er de uden tilsat sukker – kun sødet med banan.
Det er guld værd at lave en portion, som du kan have liggende i køleskabet til en hurtigt morgenmad eller mellemmåltid på farten.
// Indeholder reklame for nemlig.com
Protein pandekager med hytteost og banan
De her proteinrige pandekager indeholder udover hytteost og banan også havregryn. Havregrynene bidrager med endnu mere mæthed og næring gennem kostfibre, protein og diverse vitaminer og mineraler.
I denne version har jeg tilføjet lidt vaniljepulver og kanel som smag, men pandekagerne kan smages til med alt muligt. Prøv for eksempel kardemomme, citronskal, mandelessens, kokos eller hvad du kunne have lyst til.
Pandekagerne er glutenfri, hvis du anvender glutenfri havregryn. Pandekagerne er også low FODMAP. Hvis du anvender laktosefri hytteost, er pandekagerne også laktosefri.

Banan på low FODMAP diæten
Monash University har af flere omgange ændret deres anbefaling for banan på low FODMAP diæten. Deres nyeste tests viser, at modne bananer har et højt indhold af fruktaner. Derfor anbefales en moderat mængde på ca. 1/3 af en banan (35 g) pr. måltid, når du er i starten af diæten.
Hvis der er tale om en fast, spiseklar banan (det vil sige ikke meget moden, men lige akkurat spiseklar), kan der spises mere. Her vil 1 lille/mellem banan (svarende til lige omkring 100 g) være en low FODMAP portion.
Hvis du anvender meget modne bananer i denne opskrift, bør du derfor være opmærksom på begrænsningen af moden banan. Anvendes banan der er mindre moden, kan du således spise en større portion.
Husk også at teste din tolerance for banan – det kan sagtens være, at du kan spise mere pr. måltid.
Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!

Pandekager med hytteost og banan
Ingredienser
- 1 stk. moden eller lige akkurat spiseklar banan
- 2 stk. mellemstore æg
- 1 dl hytteost (evt. laktosefri)
- 50 gram finvalsede havregryn (glutenfri, hvis du har glutenallergi)
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. stødt kanel
- 2-3 tsk. smør til stegning
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser med stavblender, eller blend det sammen i en blender. Lad dejen hvile i cirka 10 minutter, så den kan sætte sig.
- Steg pandekagerne i fedtstof på en middelvarm pande. Jeg bruger 1 stor spsk. dej pr. pandekage. Undgå at vende pandekagerne for tidligt, da de herved kan gå i stykker. De skal steges ca. 2 minutter på hver side.
Noter
Næringsindhold pr. stk. ved 10 stk. i alt.
Energi: 240 kJ / 57 kcal Protein: 3,5 g Fedt: 2,4 g Kulhydrat: 5 g Kostfibre: 0,6 g
