Der bliver løbende testet nye fødevarer i Australien i forhold til fødevarernes FODMAP-indhold og dermed deres egnethed på low FODMAP diet. De senest testede fødevarer vil formentligt vække stor begejstring hos de fleste, der følger diæten!

Den helt store nyhed er, at champignon på glas er blevet testet lavt i indhold af FODMAPs, så længe de begrænses til en mængde på 110 g pr. måltid. I et normalt glas champignon er der for det meste 170 g champignon, så det er over ½ glas, der med sikkerhed kan indtages i ét måltid. Husk at din tolerance kan være højere, hvormed du bør afprøve, om du kan spise en større mængde uden at få symptomer.

En anden rigtig god nyhed er, at de populære edamamebønner fra frost kan spises på low FODMAP diet. Monash skriver ikke nogen begrænsning på bønnerne, hvormed de umiddelbart kan spises frit. Edamamebønner er en god kilde til protein, og er én af de få bælgfrugter, der kan spises på diæten. Derfor er nyheden især god for dem, der ikke spiser kød og andre animalske produkter, eller for dem, der blot ønsker at skære ned på de animalske kilder til protein.

Derudover er  sobanudler, der ellers også indeholder hvede, blevet testet til at kunne spises på diæten. Det skyldes formenligt, at hvede ikke er hovedingrediensen i produktet. Hvede i små mængder har en lavt/moderat indhold af FODMAPs. Udover hvede er sobanudler basereret på boghvedemel, der har et lavt indhold af FODMAPs.

Ligeledes er remoulade blevet testet til at kunne indgå på diæten. Det er den tyske version af remoulade, som de kalder “remoulade sovs”, som er testet, men resultatet kan med al sandsynlighed overføres til almindelig dansk remoulade. Remoulade er ofte tilsat løg og andre ikke-egnede grøntsager, men mængderne er så små, at det for langt de fleste ikke vil være noget problem at spise remoulade i fornuftige mængder.

Her en lille opsummering af de nyligt testede fødevarer, der er blevet testet egnede i forhold til FODMAP diæten:

  • Edamame bønner (fra frost)
  • Soba nudler (lavet på hvede og boghvede)
  • Champignon fra glas/dåse. Bør begrænses til 110 g pr. måltid
  • Remoulade sovs (Tysk produkt)

cham eda remou soba