Eksperter fra Kings College i London – hvorfra vi (Camilla og Mia) er uddannet i at kunne vejlede i low FODMAP diet – har netop udgivet en ny applikation til dig, der følger eller gerne vil begynde at følge low FODMAP diet. Dermed findes der nu tre på markedet, som er udgivet af fagpersoner med speciale i diæten. Udover denne nye fra Kings College har også Monash University i Australien samt en række danske diætister (i samarbejde med Muusmanns forlag) udgivet en applikation til anvendelse på diæten.

Den nye applikation fra Kings college indeholder lidt flere muligheder, idet denne gør meget ud af at opdele FODMAP-forløbet i tre dele: en restriktionsfase, en genintroducerings-fase samt en personaliserings-fase. Appen giver dig mulighed for at holde øje med ændringer i dine egne symptomer, imens du genindfører FODMAPS, og til slut kan du lave din “egen” liste med fødevarer, som du har fundet ud af, at du fint kan tolerere – også selvom andre ikke nødvendigvis kan! Derudover får du de fulde fødevarelister samt en masse andet nyttig information.

I denne youtube-video bliver principperne for applikationen beskrevet. Applikationen kan købes både til iPhone og Android, og kan findes under navnet “FODMAP by FM.

 

fodmap

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *