DMI lover sommer i denne uge, hvilket for mange betyder udendørs hygge med lækker grillmad. Irritabel tarm og low FODMAP diet er ikke en hindring for et lækkert grillmåltid – mulighederne er uendelige. Her i opskriften får du et par af mine favoritter til grillen, inkl. majskolber, som sagtens kan spise i en begrænset mængde på low FODMAP diet (ca. ½ kolbe pr. person passer fint).

Denne opskrift er også velegnet til dig, der er i gang med et vægttab eller bevare et vægttab. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du hurtigt tilføje nye danske kartofler for mere fylde til retten.

Opskriften er desuden laktosefri og glutenfri.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 4 nakkekoteletter á ca. 150 g stykket
  • 2 stk. mellemstore majskolber
  • 4 stk. mellemstore røde peberfrugter
  • 1 mellemstort salathoved, fx romaine eller hjertesalat
  • 200 g cantalaupe melon
  • 1 hel agurk
  • 200 g tomater
  • 150 g PUCK (Middelhavsost ala fetaost)

 

Sådan gør du

Start med at klargøre grøntsagerne. Fjern skrællen fra majskolberne, og skær dem over, så du har 4 halve. Del peberfrugterne i 2-4 dele og fjern kernehuset. Krydr peberfrugterne med salt og peber.

Snit salaten og bland sammen med tern af agurk, melon og tomat. Smuldr den bløde ost over salaten, og vend det rundt, så osten fungerer som en slags cremet dressing.

Kom majskolberne på grillen. Kom bøfferne på lidt efter, og steg dem i ca. 15 minutter (afhængig af tykkelsen). Kom samtidig de klargjorte peberfrugter på grillen – husk at vende dem jævnligt, så de ikke bliver brændte (lidt sorte pletter gør ikke noget).

TIP: tilføj eventuelt en smørklat og salt og peber til dine varme majskolber – det smager himmelsk!

 

IMG_20150629_191229

 


Næringsindhold pr. person:
Energi: 1961 kJ / 467 kcal
Protein: 39,5 g
Fedt: 25 g
Kulhydrat: 24 g
Kostfibre: 5 g