Reklame for nemlig.com //

Et emne, jeg tit får spørgsmål omkring, er myslibarer, der er egnede på low FODMAP diæten. Og faktisk er der mulighed for at finde myslibarer, som er low FODMAP.

De fleste almindelige myslibarer, man kan købe i supermarkedet, indeholder hvede. Men det er vigtigt at huske, at nogle gange er indholdet af hvede i myslibarer så lavt, at de faktisk er low FODMAP.

Derudover indeholder mange myslibarer nødder. Men her det vigtigste blot at gå uden om cashewnødder og pistacienødder, som faktisk er de eneste nødder, der er helt udelades på diæten (i hvert fald i den første fase).

 

Vælg aldrig sukkerfri myslibarer, når du har en sart mave og tarm

Det værste man kan gøre, når man har en følsom tarm, er at vælge sukkerfri myslibarer. Når en myslibar er sukkerfri indeholder den både sødemidler, som er high FODMAP og fyldemidler, som også er high FODMAP. Det er virkelig noget, der kan give luft i maven og dårlig mave.

 

Hvordan finder jeg en low FODMAP myslibar?

Så hvis du savner en myslibar, så prøv at kig hvad de har i dit lokale supermarked. Mange myslibarer består primært af havregryn, hvilket er godt at gå efter.

Hold øje med ikke egnede nødder og ikke egnet tørret frugt. Den mængde af hvede og honning, der kan være i nogle myslibarer, er faktisk oftest så lille, at det ikke udgør noget problem.

Undgå som sagt altid de sukkerfri myslibarer, hvis du har mave-tarmproblemer.

 

Low FODMAP havrebarer fra nemlig.com

På et tidspunkt vil jeg forsøge at lave en mere uddybende guide til hvilke myslibarer, jeg vurderer som low FODMAP.

Indtil da kan jeg anbefale disse to fra nemlig.com, som er gode til den lille sult eller til når du er på farten.

Der er tale om to slags “havrebarer”. Det er dermed ikke rigtig en myslibar, fordi den er ikke sprød. Men begge smagsvarianter smager super godt, og er gode til at tage den værste sult.

Jeg har spist dem flere gange på det seneste, hvor jeg har haft nogle virkelig travle dage og har været meget på farten. Her har de været super gode, fordi de har givet lidt hurtig energi og lidt mæthed.

Du kan købe en havrebar med æble og kanel og en havrebar med kakao og chia.

De er begge low FODMAP selvom de indeholder rosiner og æble, da mængden man får fra 1 bar er meget lille. Men jeg vil ikke anbefale, at du spiser mere end 1 stk. i et måltid, da FODMAP-indholdet da kan blive for højt.