Her får du min absolut yndlingsopskrift på low FODMAP granola med havregryn og nødder. Der er tale om en simpel opskrift med grovvalsede havregryn, mandler og pekannødder. Opskriften er derfor en god base til en granola, der kan varieres med flere, lækre smagsgivere.

 

Opskrift på hjemmelavet low FODMAP granola med havregryn og nødder

Opskriften her er velegnet på low FODMAP diæten, da den ikke indeholder high FODMAP typer af nødder eller sødende midler. Så længe du vælger en portion på cirka 2 dl havregryn pr. måltid, så er det en low FODMAP portion.

Jeg har valgt mandler og pekannødder som nødder i min granola. Jeg synes personligt, at disse nødder smager rigtig godt i granola, og så er de også low FODMAP i rimelige portionsstørrelser.

Vidste du, at Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 30 g usaltede nødder om dagen for at forebygge hjertekarsygdomme? Denne granola med mandler og pekannødder hjælper dig et stykke på vej til den anbefaling.

 

Sprød granola med lækker smag og masse af næring

Sprødheden på granolaen opnås ved at bage den med neutral olie og ahornsirup. Jeg smager også min granola til med lidt vaniljepulver – fordi jeg bare elsker smagen af vanilje! Men du også også tilføje andre smage, for eksempel kanel og kardemomme. Tørrede tranebær, rosiner og kokos kan også tilføjes efter bagning.

Hjemmelavet granola er en perfekt kilde til fuldkorn og fibre fra både havregryn og nødder. Derudover bidrager både nødder og rapsolie med en masse sunde fedtstoffer.

Sukker kan sagtens indgå i en sund og varieret kost, og denne granola er sødet med ahornsirup som er en low FODMAP type sirup. Sukkerindholdet i denne hjemmelavede granola er lidt en smule lavere end mange af de købevarianter, der findes på markedet.

 

low FODMAP granola med havregryn og nødder

 

 

Granola i ovn eller i airfryer

Jeg bager min granola ved lav varme, men i land tid. Det synes jeg giver en sprød granola, men uden nødderne smager brændt.

Jeg har både bagt granolaen i ovn og i airfryer. I begge tilfælde bager jeg den ved 100 grader varmluft i 1½ times tid. Granolaen tager vitterligt kun 5 minutter at røre sammen, herefter passer den sig selv i ovnen. Den kan sagtens holde flere uger i en lufttæt beholder, gerne et glas med låg.

Prøv for eksempel at servere granola sammen med en portion græsk yoghurt, low FODMAP frugt og eventuelt en smule flydende ahornsirup på toppen. Det smager fantastisk!

Du kan finde mere inspiration til morgenmad på low FODMAP diæten her på min hjemmeside.

 

low FODMAP granola med havregryn og nødder

 

 

Low FODMAP granola med havregryn og nødder

Sprød og velsmagende granola med havregryn, mandler og pekannødder. Fyldt med mættende kostfibre, sunde fedtstoffer og andre gode sager. Perfekt ovenpå yoghurt - eller som den er, med iskold mælk over.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Antal 8 dl / 1 stort glas

Ingredienser
  

  • 6 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 dl pekannødder
  • ½ dl neutral rapsolie
  • ½ dl ahornsirup
  • ½ tsk. fin salt
  • ½-1 tsk. vaniljepulver (tørret)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Hvis du gerne vil have nødderne hakket i mindre stykker, så start med dette. Ellers kan du blot lade dem være hele.
  • Herefter blandes alle ingredienser sammen i en skål.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel granolamassen i et jævnt lag herpå.
  • Bag granola i ovnen i ca. 1½ times tid. Rør gerne rundt i det en enkelt gang undervejs.
  • Lad granolaen køle helt af, og kom den herefter i en lufttæt beholder, gerne et glas med låg.

Noter

Noter

 
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1904 kJ / 453 kcal
Protein: 10 gram
Fedt: 25 gram
- heraf mættede fedtsyrer: 2 gram
- heraf enkeltumættede fedtsyrer: 13 gram
- heraf flerumættede fedtsyrer: 6,5 gram
Kulhydrat: 44 gram
Kostfibre: 7 gram  

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering