Når man er på ferie eller blot nyder sommeren i Danmark, så er det ikke altid man gider at stå flere timer i køkkenet for at lave aftensmad. Denne ret er et bud på hvordan du hurtigt kan bikse en anretning sammen.
Til retten er der anvendt FODMAP-venlige råvarer, men de kan let skiftes ud med andre efter smag og behov. Opskriften er desuden laktosefri og glutenfri.
Ingredienser (4 personer)
- 800 g kartofler
- 2 stk. mellemstore gulerødder
- 400 g kalkun eller kyllingfiletter
- 1/2 glas pesto (tjek efter løg og hvidløg på low FODMAP)
- 1/2 citron
- 1. tsk. tørrede chiliflager
- 1,5 spsk. olie
- 1 lille bundt Salat, fx romaine
- 1 rød peberfrugt
- 1/4 cantaloupe melon
- 1/2 agurk
- 1 pose frisk mozzarellaost
- 3 spsk. ristede pinjekerner
Sådan gør du
Bland kød med olie, citronsaft, chili, salt og peber i en pose. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Snit imens salaten og pynt med ost og kerner. Skræl gulerødderne, så du får en masse tynde gulerodsstrimler. Kom gulerodsstrimlerne ned til de kogte kartofler lige når du har slukket for dem. Hæld vandet fra efter 1 minut. Kom kartofler og gulerodsstrimler i en skål og lad det køle lidt. Steg imens kødet i ca. 15 minutter. Fordel pesto henover kartoflerne og server.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 2400 kJ / 570 kcal
Protein: 36 g
Fedt: 26 g
-heraf mættede fedtsyrer: 7 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 11 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 7 g
Kulhydrat: 44,5 g
Kostfibre: 6 g