Jeg har før delt et par opskrifter med jer på sodavandsis, men det er også muligt at lave “mælke”-is som er uden laktose og som følger principperne for low FODMAP diet.
I denne opskrift er der både brugt kokosmælk og laktosefri yoghurt.
Ingredienser (6 stk.):
1.del:
- 1 dl yoghurt, natural (eventuelt laktosefri)
- ½ dl kokosmælk
- 1½ dl blåbær
- ½ spsk. ahornsirup
- ½ tsk. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
2. del:
- 2 dl yoghurt, naturel (eventuelt laktosefri)
- 1 dl kokosmælk
- 1½ dl rabarberkompot (se eventuelt opskrift HER)
- 5 stk. jordbær
- evt. vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
Sådan gør du:
Til første del blendes yoghurt, kokosmælk, blåbær, ahornsirup og vanilje til en halv groft tekstur. Tag fine isforme frem og fordel 1 ½ spsk. af ismassen i hver isform. Sæt på frys i 30-45 min. indtil massen er halv-frossen og kan klare at få ismasse nr. 2 ovenpå. Dog uden at 1.del er helt frossen, for så bliver den svær at få med op i sidste ende.
Imens 1. del fryses, klargøres 2. del. Blend ingredienserne og smag eventuelt efter med vaniljepulver. Fordel 5-6 spsk. af 2. del i isformene, og sæt på frys i 24 timer.
TIP: Skal dine is være ekstra festlige, så smelt lidt mørk chokolade og med en gaffel kan du lave zig-zag-chokolade.
Næringsindhold pr. is
Energi: 355 kJ / 85 kcal
Protein: 2,5 g
Fedt: 4,5 g
Kulhydrat: 7,5 g
Kostfibre: 1 g