Bløde og luftige gulerodsbrød er en perfekt bolle, fordi den kan spises på mange måder. Gulerodsbrud smager skønt som for eksempel morgenbolle med smør, ost og lignende, men bløde gulerodsbrud er også perfekte som gnavebolle uden pålæg. Børn plejer at være vilde med gulerodsbrud!

 

Low FODMAP opskrift på gulerodsbrud

De her opskrift på gulerodsbrud er low FODMAP, fordi der anvendes sigtet speltmel. Du kan læse om hvorfor og hvordan sigtet speltmel kan anvendes på low FODMAP diæten ved at klikke lige her.

Gulerødder i bagværk er super lækkert, fordi de giver en god smag og giver brødet en mere saftig konsistens. Samtidig er det også en nem måde at få flere kostfibre og andre gode næringsstoffer tilført til bagværk.

Gulerødder er én af de grøntsager, der faktisk kan spises helt frit på low FODMAP diæten. Det er de fleste, der følger diæten, virkelig glade for! Gulerod er nemlig en virkelig anvendelig grøntsag, som rigtig mange mennesker bruger ofte i deres madlavning eller som snack.

Du kan for eksempel også prøve min populære opskrift på bløde gulerodsboller, denne opskrift på en lidt sundere version af gulerodskage eller de her langtidsbagte gulerødder.

 

Tips til ingredienser til gulerodsbrud

Her får du et par tips til din bagning af gulerodsbrud, herunder forslag til andre varianter:

  • I denne dej er der tilsat smør. Ved at tilsætte blødt smør undervejs til dejen, bliver bollerne ekstra luftige. Dejen er desuden nem at arbejde med. Det er altså helt afgørende for resultatet, at du ikke udelader smør fra opskriften, og at den tilsættes undervejs til dejen.
  • Du kan sagtes udelade solsikkekerner eller erstatte med andre kerner eller nødder.
  • I stedet for solsikkekerner kan du også tilsætte skinkestrimler. Det smager virkelig godt i gulerodsbrud, og gør bollen mere mættende og perfekt som en mættende mellemmåltidsbolle eller ultra nem frokost.
  • En anden lækker variant er gulerodsbrud med revet ost, for eksempel revet mozzarella eller revet parmesanost. Hvis du tilsætter både skinke og ost bliver det nærmest som en pizzabolle.

 

 

Gulerodsbrud

Lækre, bløde og luftige gulerodsbrud. Med revne gulerødder, solsikkekerner og æg. Perfekte boller til både morgenmad, til frokost eller til mellemmåltid!
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 45 min
Ret Bagværk
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • dl lunken vand
  • 1 spsk. sukker
  • tsk. salt
  • 50 gram finvalsede havregryn
  • 350 gram sigtet speltmel
  • 30 gram smør eller margarine, stuetempereret
  • 1 mellemstort æg
  • 200 gram gulerod, groftrevet
  • 60 gram solsikkekerner

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt havregryn, sigtet speltmel, sukker og salt. Rør dejen på røremaskine eller ælt den med hænderne i et par minutter. Den skal være let klistret, men ikke meget våd.
  • Tilsæt herefter blødt smør, og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i cirka 1 times tid.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Lav en fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud, og læg det i fordybningen i dejen. Læg også solsikkekerner og groftrevet gulerod i en bunke i fordybningen af dejen.
  • Brug nu en almindelig kniv eller en dejkniv til at ”hakke” dejen grundigt, så det bliver en grov masse af dej, æg, solsikkerkerner og revet gulerod. Brug også hænderne til at løfte dejen lidt rundt undervejs, så alle ingredienser bliver fordelt.
  • Placer ”klumper” af den let usammenhængende dej på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag bruddene i 15-20 minutter.

Noter

TIP: Du kan nemt fryse dine gulerodsbrud og tage dem op løbende. De smager som nybagte, hvis de får en kort tur i mikrobølgeovnen, gerne efterfulgt af en tur på brødrister eller i ovn, så de bliver lidt sprøde.
 
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 784 kJ / 185 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 6 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 2 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 25,5 g
Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering