Sommeren banker på døren, og det er for mange forbundet med hyggelige grillaftenener med god mad. Her er lidt inspiration til en sund og velsmagende grill-middag, som også er velegnet ved vægttab.

Ved at halvere mængden af avokado, er opskriften desuden også FODMAP-venlig. Hvis du ikke tåler laktose, kan du få laktosefri hytteost fra Arla.

Mange personer med irritabel tarm undgår rødt kød, idet rødt kød har rygte for at være hårdt for mave og tarm at fordøje. Det er dog ikke noget, der tyder på, at noget kød er sværere at fordøje end andet. Et højt fedtindhold i rødt kød kan muligvis påvirke tarmen hos nogle personer med IBS, men overordnet set kan rødt kød fint indgå i kosten i moderate mængder.

Rigtig mange kvinder med endometriose undgår ligeledes rødt kød. For nogle kvinder kan det være gavnligt at begrænse indtaget af rødt kød, fordi de hermed begrænser indtaget af mættet fedt. Den type fedt der spises, har nemlig muligvis indflydelse på visse typer af smerter ved endometriose. Det er dog de færreste kvinder med endometriose, som er nødsaget til at undgå rødt kød fuldstændigt i kosten. Du kan læse mere herom under Endometriose her på siden.

Af generelle sundhedsmæssige årsager bør indtag af rødt kød dog begrænses af alle mennesker. De officielle kostråd lyder på en begrænsning af rødt kød på 500 g om ugen. De gode oksekødsbøffer i denne opskrift kan hurtigt udskiftes med fisk eller kylling.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 3 håndfulde blandet salatblade
  • 10 stk. radiser
  • 1 stk. mellemstor agurk
  • 100 g hindbær
  • 1 stor eller 2 små røde snackpeber
  • 1 pose frisk mozzarellaost
  • 2 dl hytteost (1,5 %) (eventuelt laktosefri)
  • 1 mellemstor avokado (OBS kun ½ avokado, hvis opskriften skal være low FODMAP)
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 400 g gulerødder
  • 2 tsk. hvidløgsolie eller almindelig olie
  • Tørret timian
  • Tørrede chiliflager
  • 4 stk. oksekødbøffer af ca. 150 g (rå vægt)

 

Sådan gør du

Start med at snitte salaten. Kom salatbladene i en skål. Tilføj agurk i tern, radiser i skiver, peberfrugt i strimler, mozzarellaost i tern samt hindbær.

Mos avokado med en gaffel og rør den sammen med hytteost og citronsaft. Smag til med salt, peber og tørret chili.

Skær herefter gulerødderne i tynde strimler, og steg dem med olien i en varm pande. Krydr med salt, peber, timian og chili. Imens gulerødderne svitses, steges bøfferne på grillen.

 

 

IMG_0320

 


Næringsindhold pr. person:
Energi: 1954 kJ / 465 kcal
Protein: 49 g
Fedt: 21 g
Kulhydrat: 24 g
Kostfibre: 7,5 g