Nogle gange er det dejligt med nemme løsninger, når det kommer til brød. Det kan være en udfordring at finde brødblandinger, der er både glutenfri og FODMAP-venlige, men det kan lykkes! Der er for nyligt kommet en brødblanding fra Amo, som fungerer super godt! Blandingen giver et lækkert resultat – både til franskbrød og til boller. Her kan du få inspiration til, hvordan du kan anvende brødblandingen til burgerboller med lækkert fyld i form af pulled turkey, sprøde grøntsager, ost, mayonnaisedressing og syltede agurker.
Dejen skal hæve en stykke tid, og du kan derfor med fordel lave bollerne en weekend, hvor du måske har bedre tid. Vores nemme udgave af pulled turkey tager også lidt tid at lave, men kan også sagtens laves dagen i forvejen eller erstattes med andet kødfyld.
Ingredienser (6 burgere)
Burgerbollerne
- 1 pakke glutenfrit groft flerkornsbrød fra Amo
- 1 æg
- ½ pakke gær
- Evt. sesamfrø til at drysse på bollerne
- 2 spsk. hvidløgsolie
- 1 kalkunbryst (vejer som regel 600 g)
- Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. chiliflager/pulver
- Salt og peber
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 4 spsk. sirup/ahornsirup
- 4 håndfulde blandet salat
- 200 g hvidkål
- 3 mellemstore gulerødder
- 6 skiver mager ost
- En skål syltede agurker
- 6 spsk. mayonnaise, fx en sandwich-mayonnaise
Snit grøntsagerne fint, og anret dem på et fad. Når bollerne har hævet, bag dem da i ovnen ved 220 grader varmluft i ca. 15 minutter. Server burgerbollerne med mayonnaise, grøntsager, pulled turkey og syltede agurker!
h
h