I anledning af vores kommende Sund Mave, der er lige på trapperne, vil vi gerne dele endnu en opskrift med jer. Denne gang får I en opskrift på en af bogens lækre aftenretter med fisk. Som prikken over i’et, kan du servere retten med en hjemmerørt remoulade, som du kan finde en opskrift på i bogen.
Ingredienser (4 personer)
Fiskefars
- 500 g fisk, for eksempel torsk eller laks
- 1 æg
- 3 spsk. fuldkornsrismel eller speltmel, hvis dette tåles
- 3 spsk. hakkede friske krydderurter, for eksempel persille, dild eller purløg
- 3 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Sprøde chips
- 2 spsk. flydende fedtstof
- 500 g kartofler
- 500 g gulerødder
- 500 g pastinakker
- 2 spsk. olie
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Bring en gryde med vand (ca. 3 liter) i kog. Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker, og skør dem i stave. Kog kartofler og grøntsager i letsaltet vand i ca. 7 minutter. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne køle af. Beklæd en stor bradepande med bagepapir og kom olien herpå. Sæt bradepanden i ovnen og opvarm olien i 10 minutter. Imens forberedes fiskefarsen. Fjern fiskeskind, og skær den i mindre tern. Blend fiskestykkerne sammen med æg, mel, citronsaft, krydderurter samt salt og peber, indtil den har en jævn konsistens, og stil farsen på køl. Tag bradepanden ud af ovnen og vend de kogte grøntsager med den varme olie heri. Krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter til de er gyldne og sprøde. I de sidste 10 minutter af grøntsagernes bagetid steges fiskefrikadellerne på en varm pande med flydende fedtstof til de er gyldne og gennemstegte. Server retten med en sprød grøn salat og eventuelt en hjemmelavet remoulade.
TIP: Prøv at blande både torsk og laks i din fiskefars, da dette giver en rigtig god smag.
Næringsinfo pr. person (uden remoulade):
Energi: 1899,5 kJ / 452 kcal
Protein: 32 g
Fedt: 14 g
Kulhydrat: 55,5 g
Herunder fibre 11 g
Jeg kan ikke tåle ÆG – hvad kan jeg bruge i opskrifter i stedet for æg?????
Hej Ulla,
I en frikadelleopskrift som denne kan du bruge “æggeerstatninger”, som kan købes i helsekostbutikker. Du kan også anvende hørfrøskum, som laves ved at koge hørfrø med vand, sigte vandet fra og bruge det kogte vand (som har fået en slimet konsistens). Som erstatning for 1 æg skal du bruge ca. 35-40 g hørfrøskum.
Mvh Camilla & Mia