Denne opskrift på grønkålssalat er super simpel, men velsmagende. Det ser virkelig festligt og fint ud at servere den i både af julesalat, men du kan også bare vælge at snitte julesalaten i og servere det hele i en skål.
Salaten er et godt bud på en let og lækker salat til juleaften, men kan selvfølgelig også spises i andre sammenhænge.
Ingredienser (4 personer)
- 50 g finthakket grønkål (kan købes færdighakket)
- 120 g radicchio salat
- 1 stk. julesalat
- 1 appelsin
- kerner fra 1/2 granatæble (svarende til 40 g)
Dressing:
- 2 spsk. valnøddeolie
- Saft fra 1 appelsin
- 1 tsk. sennep
- salt og peber
Sådan gør du:
Start med at skylle grønkål, og hak det derefter meget fint. Hvis du har været snedig og købt færdig-hakket grønkål, kan du springe hurtigt videre til næste punkt. Kom grønkålen op i en skål.
Skyl radicchio salaten, snit den fint og kom den op til grønkålen. Befri kerner fra granatæble. Skær appelsinen fri for skral, og skær bådene i mindre tern. Kom kernerne fra granatæble samt appelsintern op til resten af salaten.
Bland olie, appelsinsaft og sennep, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, gerne 1-2 timer inden servering hvis muligt. Appelsinsaften er med til at “marinere” kålen, så den bliver blødere og mere mild i smagen.
Server salaten i blade af julesalat. Du kan også vælge at snitte julesalaten fint, og blande den i salaten.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 473 kJ / 113 kcal
Protein: 2 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 10,5 g
Kostfibre: 2,5 g