Er du til dagligt generet af diverse mave-tarm symptomer såsom oppustethed, øget luftafgang, mavesmerter og lignende, og har du overvejet at afprøve low FODMAP diet eller er du netop gået i gang? Så kan du i dagens blogindlæg blive klogere på, hvilke tiltag du selv kan gøre for at få den bedste start på diæten.
– Timing is everything! – og det gælder også, når du skal i gang med implementeringen af low FODMAP diet. Tænk eksempelvis over hvornår på ugen det er bedst for dig at starte samt hvilke forberedelser, du muligvis skal have gjort dig inden.
– Planlæg! – For at gøre hverdagen på low FODMAP diet lidt mere overskuelig kan det være en fordel at tænke frem, lave madplan, bage og fryse ned samt købe ind til et basislager af FODMAP-venlige fødevarer.
– Tag ét skridt ad gangen! – Du behøver ikke give dig i kast med de mest avancerede opskrifter lige, når du starter på diæten. Start med nogle hurtige og lette løsninger, det vil sige produkter, du kan købe dig til. Det kan desuden være en god idé at danne dig et overblik over, hvilke måltider, der bliver nødvendige for dig at ændre på, når du starter på diæten. Få inspiration hertil i vores indlæg.
I vores bog Sund Mave kan du læse mere om, hvad du bør overveje ved opstart af diæten, samt hvordan du rent praktisk kan opnå de bedste betingelser for en god opstart.
I vores bog finder du også en udførlig liste over, hvad der er fordelagtigt at have i dit basislager. Det er nemlig altid godt at have nødforsyninger liggende i skabet, fryseren og køleskabet, hvis du pludselig står en dag og skal have mad i en fart og ikke har fået planlagt det i forvejen. Et basislager kan derfor medvirke til en mindre stressfuld hverdag, og at du oplever større succes med diæten. Vi har her samlet en top 5 over, hvad dit basislager kan indebære:
- Hjemmelavet FODMAP-venligt brød i fryseren
- FODMAP-venligt knækbrød, pasta, mel, ris, rasp osv.
- Æg og færdigkøbte kødprodukter (uden løg og hvidløg)
- Friske og frosne FODMAP-venlige frugter og grøntsager
- FODMAP-venlige smagsgivere såsom hvidløgsolie, krydderier, forårsløg, bouillon (uden løg og hvidløg)
I vores bog Sund Mave finder du desuden også en række andre praktiske råd, som kan bidrage til din succes med diæten.