I lørdags var dagen, hvor vi havde æren af at holde bogreception for ca. 70 mennesker, som var en god blanding af både familie og venner. Og selvom vi denne gang ikke fik mulighed for at invitere alle jer skønne læsere med, så håber vi, at det alligevel er i orden, at vi deler nogle af dagens højdepunkter med jer her.

Som nogle af jer måske ved, bor Mia og jeg i hver vores ende af landet! Det har vi nu gjort et lille års tid, og bogreceptionen var derfor også en kærkommen lejlighed for at vi kunne mødes og nyde lidt venindetid trods et strengt program – og det var skønt, skal vi hilse og sige jer!

Forberedelserne til denne dag startede nu i hver sin ende af landet et par uger forinden, idet vi både skulle planlægge mad, koordinere indkøb og bestille bøger til signering via forlaget. Vi startede med at have et hav af gode ideer til, hvad vi ville servere. Vi vidste det skulle være nogle godter fra vores bog, men samtidig noget som var nemt at gå rundt med og desuden også børnevenligt. Efter et par afprøvninger i køkkenet var menuen klar:

  1. Små muffinsforme fyldt med mave-venlig snacks i form af peanuts, tranebær og mørk chokolade
  2. Lækre blåbærmuffins med hvid chokolade bagt på boghvedemel og fuldkornsrismel (opskrift findes i bogen)
  3. Langtidshævede speltboller med havre og sesam bagt på surdej (opskrift findes her). Hertil et lækkert ostebord med alverdens milde og stærke oste – uden laktose.
  4. FODMAP-venligt frugt i form af vindruer og honningmelon

-Menuen var et kæmpe hit, og har givet os mange rosende ord med på vejen!

Til trods for god planlægning havde dagen ikke været mulig, hvis det ikke havde været for et par hjælpende hænder. Alt lige fra indkøb, koordinering, bagning og klargøring var der heldigvis en god håndfuld familiemedlemmer, der kunne hjælpe til med. Derudover var vores kærester selvfølgelig selvskrevne hjælpere, og gjorde det eksempelvis muligt for os at vise både film og billedeshow på dagen. Receptionen blev afholdt på Frederiksberg i en stor og dejlig herskabslejlighed hos Mias farfar, der i en alder af 94 år stadig er imponerende frisk, og var med på ideen om at åbne døren for alle de fremmødte gæster. Det varmer dybt i os begge, at så mange mennesker hjalp til og gjorde det muligt for os at afholde bogreception.

Da klokken slog to, og vi begge havde elefanter i maven (sommerfuglene var nemlig ikke nok), ringede det på døren, og vi blev ramt af en regn af gaver, smukke blomster og skønne lykønskninger. Det var simpelthen så overvældende og rørende for sådan to små-introverte piger som os, men helt fantastisk og nok en dag vi aldrig glemmer!

Under selve arrangementet, der forløb over tre timer, var det muligt at købe bogen og få den signeret. Og det var en helt særlig oplevelse for os begge, da der pludselig var lang kø til vores lille bord i den store fine lejlighed. At sidde der og skrive i sin egen bog, er nok én af de større oplevelser, vi har haft sammen, og vi måtte flere gange nive os selv i armen, da det var meget overvældende.  Vi havde bestilt en god stak bøger via forlaget, og vi fik simpelthen solgt ud. Nu glæder vi os bare til at få feedback.

Som skrevet var det muligt for de fremmødte gæster at være de første til at se vores film, som vi selv har stået for. Filmene handler om irritabel tarm (IBS) og low FODMAP diet, og giver et indblik i hvad bogen Sund Mave handler om, hvorfor vi overhovedet har skrevet en bog, samt tager jer med i køkkenet og giver inspiration til lækker FODMAP-venlig hverdagsmad. Filmene har været lidt tid undervejs, men er nu endelig færdigredigerede og vi vil inden længe dele dem med jer her på hjemmesiden og facebook.

Efter tre timers receptionen var det tid til, at vi tog fejringen af bogudgivelsen videre. Og dagen sluttede af i et brag af en fest hos Camilla, der bor i København, hvor vi festede og dansede til langt ud på natten. What a day 🙂

 

Processed with Moldiv

 

Nu når vi ikke fik mulighed for at invitere jer alle med til bogreception, er vi glade for at kunne fortælle jer, at vi vil være at finde på årets BogForum. Så kig endelig forbi til BogForum d. 08.11.15 i Bella Center og mød os til en snak om irritabel tarm (IBS) og low FODMAP diet, bogsignering og hør et oplæg om vores bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *