I anledning af, at vores bog er lige på trapperne, vil vi gerne dele endnu en opskrift fra bogen med jer – denne gang fra vores udvalg af lækkert tilbehør til en varm aftenret.

Efter denne opskrift er blevet udviklet er aubergine blevet ændret fra at være en fødevarer, der kan spises frit, til at være en fødevarer, der kun kan spises i begrænsede mængder. FODMAP-indholdet i denne ret er derfor moderat. Hvis du indtil nu har spist aubergine i større mængder uden at få symptomer, kan du fint fortsætte med dette.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 2 stk. aubergine
  • 250 g tomater
  • 2 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

Skær auberginerne over på langs og skær dem herefter i skiver. Skær tomaterne i kvarte. Kom auberginerne op på en varm pande med olie. Tilsæt tørrede krydderier og steg auberginerne i ca. 10 minutter. Tilsæt tomater samt revet parmesanost og vend det godt rundt. Sluk for varmen og vend retten i et par minutter indtil tomaterne er lune. Server med valgfrit kød eller fisk.

 

TIP: Hvis du alligevel har ovnen tændt, kan denne ret også tilberedes i et fad i ovnen.

 

IMG_7124.CR2

 

 

Næringsinfo pr. person:
Energi: 637 kJ / 152 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 10 g
Herunder fibre 4 g

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.