Vafler i alverdens afskygninger er blevet en meget populær spise – og med god grund! Du kan nemlig lave et utal af lækre varianter, hvor der er skruet op for indholdet af sunde ingredienser. I anledning af, at Arla har lanceret en (længe ventet!) laktosefri hytteost, får I her en opskrift på nogle mave-venlige og sunde vafler med hytteost. Smagen og toppings kan varieres på utallige måder, men i denne opskrift har de sprøde vafler fået smag af kokos og er blevet toppet med frugt samt lidt ahornsirup.

 

Ingredienser (2 personer)

  • 2 mellemstore æg
  • 130 g laktosefri hytteost
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kokosmel
  • 5 spsk. finvalsede havregryn
  • ca. 2 tsk. smør/flydende fedtstof

 

Sådan gør du
Blend havregryn til mel. Tilsæt herefter de resterende ingredienser, på nær smør/fedtstof. Blend grundigt og lad dejen hvile i et par minutter. Varm vaffeljernet op og tilføj lidt fedtstof til vaffeljernet inden du steger vaflerne. Der er dej til omkring 3 vafler. Sørg for at stege vaflerne længe nok til de bliver sprøde. Det tager et par minutter, men kan afhænge af dit vaffeljern.
Server for eksempel med frisk frugt, ahornsirup, kokosmel, skyr, mørk chokolade eller hvad du lige har lyst til.

 

sproede-kokosvafler-med-hytteost

 


Næringsindhold pr. person (uden topping):
Energi: 1140 kJ / 270 kcal
Protein: 16,5 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.