Herhjemme er der en særlig grøntsag, der har vundet indpas på bagepladen lidt mere end alle andre grøntsager. Den har ikke altid været lige populær, men når den bliver bagt i ovnen, forvandler den sig fra at være svær at tygge i, til at være sprød og lækker. Det er selvfølgelig grønkål – og i dagens blogindlæg kan du finde opskriften på sprøde og lækre grønkålschips! Men pas på – de kan være stærkt vanedannende 🙂

 

Ingredienser (2 personer)

  • 150 g grønkål
  • 1 spsk. olie, gerne olivenolie
  • 1-2 tsk. salt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 75 grader varmluft.

Vask grønkålen og bræk den i mindre og mundrette stykker.  Placer dem på en beklædt bageplade, og hæld olie og salt hen over, og rør rundt. Placer kålen herefter således at stykkerne ikke rører hinanden.

Bag kålchips i ovnen i 45 minutter til de er sprøde. Server dem i en lille skål, evt. med 1 tsk. salt mere.

 

gr-nk-lschips-595x915-2

 


Næringsinfo pr. pers.
Energi: 434 kJ / 103 kcal
Protein: 3,5 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 3 g
Kostfibre: 4,5 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.