Denne salat er spækket med smag og smukke farver, og vil gøre sig perfekt til en julemiddag. Salatens sprøde, søde, sure, bitre og fede ingredienser giver den helt rette smagskombination, som vil komplementere den fede julemad, så julemiddagen sidder lige i øjet. Du kan naturligvis også nyde salaten resten af året, eventuelt med udskiftning af sæsonens ingredienser.

Dressingen, som salaten toppes med, er en klassisk “mormor” dressing; nemlig fløde-citron dressing. Hvis du endnu ikke har prøvet at lave denne, så er den klart værd at give sig i kast med! I denne salat er dressingen med til at give salaten en skøn smag, der minder lidt om en waldorfsalat, som også er en klassisk julesalat. Dressingen bliver tykkere, hvis den står i nogle timer. Du kan derfor med fordel lave den dagen før eller om formiddagen.

Du kan finde flere vinter- og julesalater her på siden, for eksempel Appelsinmarineret rødkålssalat med granatæble & feta, Julesalat med sprød rødkål, frugt og valnødder , Farverig grønkålssalat med granatæble og Farverig gulerodssalat med granatæble og mynte.

 

Ingredienser (4 personer)

  • 1 bakke feldsalat/vårsalat
  • 1 hoved julesalat
  • 150 g rødkål
  • 150 g vindruer
  • 1/4 granatæble (svarende til omkring 75 g kerner)
  • 50 g pecan- eller valnødder
  • 2 tsk. ahornsirup eller almindelig sirup
  • 3/4 dl piskefløde (eventuelt laktosefri)
  • 1 spsk. sukker
  • 2-3 spsk. citronsaft

 

Sådan gør du
Start med at lave dressingen, helst nogle timer før servering. Pisk fløde og sukker let sammen med håndkræft. Tilsæt citrinsaft og pisk det sammen.
Varm en lille pande op, og kom nødderne herpå. Lad dem riste i et minuts tid og tilføj herefter sirup. Rør godt rundt på panden. Hæld nødderne af panden over på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af.
Skyl imens feldsalaten og placer dem på et mellemstort fad. Skyld julesalat, og bræk bladene af den. Skær julesalaten i strimler, og fordel dem henover salaten. Snit rødkål meget fint, og fordel det over salaten. Halver vindruer og fordel dem over salaten. Drys de karamelliserede nødder samt granatæblekerner henover salaten. Top salaten med dressingen lige inden servering. Lige inden den spises kan det være en god idé at vende salaten lidt rundt i dressingen, så den fordeler sig.

img_4159


Næringsindhold pr. person:
Energi: 977 kJ / 233 kcal
Protein: 3 g
Fedt: 17 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 4 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.