De bedste salater er ofte dem, hvor få, men lækre ingredienser går op i en højre enhed. Det er tilfældet med denne skønne salat, der udover at smage godt, også er utrolig smuk.

Salaten er et godt eksempel på, at fødevarer med begrænsning i forhold til FODMAPs, sagtens kan anvendes på low FODMAP diet. Både granatæblekerne og sød kartoffel er “røde” ifølge Monash appen til low FODMAP diæten, men når man kigger nærmere på begrænsningen opdager man, at begge dele kan spises i rimelige mængder.

Husk også på, at du efter den første fase i diæten bør begynde at afprøve større mængder af de begrænsede fødevarer og kombinerer flere fødevarer, som i opstartsfasen ikke kan lade sig gøre. Dette kan du læse mere om HER.

 


Du kan nemt og hurtigt handle ind til denne opskrift hos nemlig.com ved at klikke her!


Ingredienser (4 personer)

  • 1 bakke / pose blandet salat (svarende til 4 store håndfulde)
  • 250 g sød kartoffel
  • 1 tsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber
  • 60 g granatæblekerner (svarende til cirka ½ æble)
  • 150 g salatost (PUCK Middelhavsost)
  • 1 lille håndfuld frisk citronmelisse (kan udelades)

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl sød kartoffel og skær den i små mundrette tern. Kom stykkerne i et lille ildfast fad og vend i dem i olie, timian samt salt og peber.
Bag stykkerne i ovnen i cirka 30-40 minutter indtil de er møre. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af imens du gør de andre ingredienser klar.
Fordel salaten i et fad. Fordel granatæblekerner samt ost i tern. Fordel de lune kartoffeltern henover salater, og pynt til sidst med citronmelisseblade.

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 678 kJ / 160 kcal

Protein: 6 g

Fedt: 8 g

Kulhydrat: 16 g

Kostfibre: 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *