Jeg elsker kager og desserter med rarbarber, og jeg har efterhånden en del opskrifter med rarbarber her på siden.

Der var flere, der på min Facebookside efterspurgte en opskrift på rarbarbertærte uden gluten og uden mælk. Derfor besluttede jeg mig for at udvikle en opskrift på rabarbertærte med vaniljecreme, som er helt uden gluten og mælk. Tærten er desuden også low FODMAP.

Jeg har i denne opskrift valgt at anvende en glutenfri melblanding fra Amo, som kan købes i mange større supermarkeder og hos nemlig.com. Derudover afprøvede jeg Naturli’s smør i blok, som er mælkefri. Jeg synes faktisk der kom en rigtig lækker og velsmagende tærtebund ud af denne kombination!

Opskriften indeholder en del fedt og dermed også en del kalorier. Derfor skal kagen selvfølelig nydes som en dessert ved særlige lejligheder. Til gengæld er der flest af de sunde fedtstoffer i denne kage, hvorfor den kan spises med lidt bedre samvittighed.

Ingredienser (1 stor tærte – 6-8 personer)

Tærtebund:

Rabarber:

  • 300 g rabarber
  • 3 spsk. sukker

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. maizena (majsstivelse)
  • 1 hel vaniljestang
  • 2½ dl mandelmælk (usødet)

Sådan gør du:

Skær smør i tern og kom det i en skål. Tilsæt sukker, mel og salt. Smuldr dejen mellem hænderne, så det bliver til “krymmel”. Tilsæt til sidst æg og tryk dejen sammen. Undgå at ælte dejen. Kom dejen på køl i minimum 30 minutter.

Skær imens rabarber i små stykker, gerne på skrå. Kom dem i en skål og bland dem sammen med 3 spsk. sukker.

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål. Kom mandelmælk og vaniljekorn samt den tomme vaniljestang i en gryde. Bring mælken i kog og skru lidt ned. Hæld æggemassen langsomt i den varme mælk mens du pisker. Bring cremen til kogepunktet og varm den godt igennem i 2 minutter. Tag herefter cremen af varmen og lad den køle af.

Tænd ovnen på 180 grader. Tag dejen ud af køleskabet. Smør en tærteform på cirka 20-25 cm i diameter, og tryk dejen ned i fadet med hænderne. Prik i dejen med en gaffel. Bag tærtebunden i 10 minutter.

Tag tærten ud af ovnen. Fordel cremen i tærten, og tilføj rarbarber. Du kan lægge rabarberstykkerne tilfældigt i eller du kan forsøge at lave et pænt mønster. Bag tærten i 25-30 minutter ved 180 grader.

OBS: tærten på billedet er mindre end den, der er angivet i opskriften. Jeg havde ikke en stor tærteform tilgængelig og lavede derfor flere små tærter i stedet for én stor.

 


Næringsindhold pr. person (ved 8 personer)

Energi: 1526 kJ / 363 kcal

Protein: 4 g

Fedt: 15 g

-heraf mættede fedtsyrer: 5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 6,5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2,5 g

Kulhydrat: 52 g

Kostfibre: 3 g