Hvis man skal have madpakke med i skole, på studiet eller på arbejde, kan det i længden godt komme til at knibe med fantasien til inspirerende, sunde og FODMAP-venlige løsninger. Derfor kan det være en glimrende idé at lave en portion pølsehorn, som hurtig kan tages op ad fryseren og med i madpakken.

Med denne opskrift har vi forsøgt at vise, at det ikke behøver at være så omstændigt at skulle bage sine egne FODMAP-venlige pølsehorn. Til formålet har vi anvendt en glutenfri grovbrødmix fra Skærtoft Mølle, som blandt andet fås fast i Netto. Brødblandingen indeholder minimale mængder sojamel, hvilket ikke bør være noget problem på low FODMAP diet. Blandingen kan også anvendes til en suverænt franskbrød eller til boller.

I forhold til valg af pølser, så indeholder mange pølser løg eller “krydderier”, der kan dække over løg. Det er vores erfaring, at mange af de helt billige pølser, for eksempel partypølser, ikke indeholder løg. Dog skal det siges, at hvis nogle pølser indeholder “krydderier”, så er den potentielle mængde af løg og hvidløg så lille, at det ikke bør være et problem for de fleste. I denne opskrift har vi valgt minikyllingepølser fra Netto, hvor det ikke står angivet, om de indeholder løg eller hvidløg, men hvor mængden må antages at være forsvindende lille.

Man kan vælge at komme lidt ketchup ind i sine pølsehorn, men vi anbefaler i denne opskrift at dyppe hornene i kethcup, da dejen ellers kan blive lidt svær at arbejde med. Du kan finde flere slags ketchup, hvor der ikke er tilsat løg og æble, for eksempel sandwich ketchup fra Netto.

 

Ingredienser (cirka 20 små stk.)

  • 1 brødmix til grovbrød fra Skærtoft Mølle
  • 15 g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. sirup eller sukker
  • 1 dl kerner, for eksempel sesamfrø
  • Glutenfri mel til æltning og udrulning, for eksempel boghvedemel eller rismel
  • 2 pakker minikyllingepølser, svarende til 20 minipølser
  • Eventuelt ketchup

 

Sådan gør du

Rør gær, vand, olie og sirup sammen. Tilsæt brødmix samt kerner og rør grundigt sammen i hånden eller på røresmaskine. Dejen er nu temmelig klistret, hvorfor der skal bruges ekstra glutenfrit mel, når dejen skal rulles ud. Ælt en klump dej sammen med lidt glutenfri mel og rul klumpen ud på bord dækket med rigeligt mel. Skær trekanter ud af dejen, og rul en pølse ind i hver trekant. Forsæt indtil du ikke har mere dej og flere pølser.

Lad pølsehornene hæve på en bageplade i ca. 1 time og bag dem herefter i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft. Server eventuelt med ketchup og grøntsagsstave i madpakken.

 

IMG_3021

 

 

Næringsindhold pr. stk:

Energi: 830 kJ / 195 kcal

Protein: 6 g

Fedt: 9,5 g

Kulhydrat: 21 g

Kostfibre: 2 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.