Denne suppe med hakket oksekød og kartofler er super nem og lækker. Der er tale om en virkelig nem opskrift på hurtig oksekødssuppe med grøntsager, som ikke skal koges længe, da der anvendes hakket oksekød. Opskriften er low FODMAP og derfor god til dig, der føler low FODMAP diæten.

 

 

Hurtig oksekødssuppe med kartofler og gulerødder

Der findes rigtig mange forskellige supper med oksekød. Mange forbinder nok en klassisk oksekødssuppe med en klar suppe kogt på ben, og med diverse grøntsager, oksekød og måske melboller i.

En klassisk oksekødssuppe er også virkelig lækker, men tager jo lidt længere tid at lave, og er måske derfor mest et weekendprojekt.

Jeg kunne godt tænke mig en oksekødssuppe, som var nem og hurtig og lave, men som stadig havde en god smag.

Derfor kom jeg op med denne nemme opskrift på oksekødssuppe med kartofler og gulerødder. Opskriften indeholder også peberfrugt, tomat, persille og forårsløg, så der er masser af grøntsager i.

Der giver et virkelig flot farvespil, hvis du anvender kartofler og/eller gulerødder i flere farver, som er i sæson i efteråret og vinteren. Men helt almindelige kartofler og gulerødder kan også fint anvendes.

 

 

Low FODMAP oksekødssuppe med hakket oksekød, kartofler og gulerødder

Hurtig oksekødssuppe til low FODMAP diæten

Den her opskrift er low FODMAP og kan dermed spises af dig, der følger low FODMAP diæten. De fleste bouillon indeholder løg og hvidløg, men du kan læse her om nogle fond og bouilloner, der er uden løg og hvidløg, og som kan anvendes på low FODMAP diæten.

De fleste vil dog også kunne tåle små mængder er bouillon, der indeholder løg og hvidløg, fordi mængden er så længe. Monash University har testet noget, de kalder “soup concentrate”, som ligner en bouillonterning. Denne er low FODMAP, når den deles i 4 portioner. Se mere information i Monash low FODMAP appen.

For at give lidt hvidløgssmag, kan du med fordel anvende en hvidløgsolie til suppen. FODMAPs er vandopløselige, og kan dermed ikke trænge ud i olie. Du kan læse om hvidløgsolie på low FODMAP diæten ved at klikke lige her.

Monash University har for nyligt testet, at syltede hvidløg (syltet i eddike) kan anvendes på diæten. Du kan derfor også tilsætte fintrevet, syltet hvidløg til suppen her. Hold dig til omkring 1 fed pr. person.

 

Savner du inspiration til flere opskrifter til low FODMAP aftensmad?

Så prøv at se mine andre low FODMAP opskrifter ved at klikke lige her.

Hurtig oksekødssuppe med kartofler og gulerødder - low FODMAP

Nem og lækker opskrift på oksekødssuppe med kartofler og gulerødder. En rigtig skøn suppe til efterår og vinter, som er perfekt til hverdage, hvor madlavningen skal gå stærkt! Opskriften kan spises på low FODMAP diæten.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 140 gram tomatpuré
  • 1 bundt forårsløg (kun de grønne toppe)
  • 1 stk. rød peberfrugt (svarende til ca. 200 gram)
  • 4 stk. mellemstore gulerødder, gerne flere farver (svarende til cirka 300 g)
  • 700 gram kartofler, gerne flere farver
  • 400 gram hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 2 tsk. stødt paprika
  • 1-2 stk. tørrede chiliflager
  • 1 bundt persille
  • 1,7 liter bouillon (uden løg og hvidløg, fx hønsefond fra Oscar)
  • Salt og peber
  • Evt. brød

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede grøntsagerne. Snit de grønne toppe fra forsårsløg fint. Skræl eller skrub gulerødder samt kartofler og skær dem i små tern. Skær peberfrugt i små tern. Hak persille fint.
  • Varm olien i en stor gryde. Tilsæt grønne løgtoppe og svits i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og svits i et par minutter mere.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun det. Tilsæt chili og paprika til kødet.
  • Tilsæt herefter gulerødder, kartofler, peberfrugt, persille, bouillon og lad suppen koge i ca. 20-30 minutter indtil grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber samt eventuelt mere paprika og chili.
  • Server eventuelt med en skive low FODMAP brød.

Noter

Næringsindhold pr. person
Energi: 1800 kJ / 450 kcal
Protein: 31,5 g
Fedt: 10 g
-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g
-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g
-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g
Kulhydrat: 49,5 g
Kostfibre: 11 g