I går var det 1. december og 1. søndag i Advent, og tradition tro blev det i mit tilfælde fejret med min familie samt min nære veninde. Dagen stod i kreativitetens tegn med både hjemmelavede julegodter og hjemmelavede juledekorationer. Til frokost fik vi denne dejlige og utrolig enkle oksekødssuppe, som ikke behøver at koge hele dagen for at blive god. Til suppen anvendte jeg kartofler i forskellige farver, hvilket gav suppen et meget smukt udseende. Hvis du ikke kan finde kartofler i flere farver, så er de almindelige også helt fine. Du kan alternativt forsøge at finde gulerødder i flere farver, som kan fås i mange supermarkeder i øjeblikket.

Opskriften er low FODMAP, endometriose-venlig, glutenfri, laktosefri, mælkefri og velegnet ved vægttab.

Ingredienser (4 personer)

  • 1spsk. hvidløgsolie eller neutral olie
  • 140 g tomatpuré (1 stor dåse)
  • Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg
  • 400 g hakket oksekød (3-7 % fedt)
  • 1 squash
  • 3 mellemstore gulerødder, gerne flere farver
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 700 g kartofler, gerne flere farver
  • 1 stort bundt persille
  • 1,7 liter vand
  • 2 spsk. bouillonpulver uden løg og hvidløg
  • 2 tsk. stødt paprika
  • 1-2 tsk. tørrede chiliflager eller ½-1 frisk chili
  • Salt og peber

Sådan gør du

Start med at forberede grøntsagerne. Snit de grønne toppe fra forsårsløg fint. Skræl eller skrub gulerødder samt kartofler og skær dem i små tern. Skær squash og peberfrugt i tern og hak persille groft.

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt grønne løgtoppe og svits i et par minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og svits i et par minutter mere. Tilsæt hakket oksekød og brun det. Tilsæt chili og paprika til kødet. Tilsæt herefter gulerødder, kartofler, squash, persille, vand samt bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter indtil grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber samt eventuelt mere paprika og chili.

Server eventuelt med en skive brød.

 
oksekødssuppe
 

 

Næringsindhold pr. person

Energi: 1800 kJ / 450 kcal

Protein: 31,5 g

Fedt: 10 g

-heraf mættede fedtsyrer: 2,5 g

-heraf enkeltumættede fedtsyrer: 5 g

-heraf flerumættede fedtsyrer: 2 g

Kulhydrat: 49,5 g

Kostfibre: 11 g