Jeg elsker de forskellige højtider, der er i løbet af året. Der er noget særlig hyggeligt  ved at pynte op, lave specielle retter eller følge nogle af de andre traditioner, der kan være i forbindelse med højtider.

Påske er én af de højtider, hvor jeg synes det er sjovt at lave nogle retter, som skaber en hyggeligt stemning. Denne gang blev det til disse søde små cheese-cake muffins, som skal forestille en lille fuglerede med et fugleæg.

Ingredienser (18 muffins)

  • 150 g digestive kiks (ved low FODMAP og/eller glutenfri diæt kan du anvende havredigestive fra Semper)
  • 100 g smør
  • 525 g Philadelphia, svarende til 3 bøtter (eventuelt laktosefri)
  • 150 g sukker
  • 1 hel vaniljestang
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 3 hele æg
  • 18 muffinsforme (jeg anvendte svanemærkede engangsmuffinsforme)

Pynt:

  • Hvid chokolade
  • Små chokoladeæg

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader.

Knus kiksene i en blender eller lignende. Smelt smør og bland knuste kiks og smør. Fordel massen i de 18 muffinsforme og tryk massen ned i formen, så den samler sig.

Pisk Philadelphia med sukker, vaniljekorn og citronskal med en elpisker. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og pisk kort ved lav hastighed – ægget skal kun lige piskes i, så massen bliver ensartet.

Fordel massen over bundene. Bag i cirka 18 minutter ved 175 grader. Lad dem køle lidt af på køkkenbordet, og sæt dem herefter i køleskabet i cirka 1 time før de serveres.

Pynt med hakket hvid chokolade og et påskeæg.

 


 

Næringsindhold pr. styk:

Energi: 980 kJ / 235 kcal

Protein: 3 g

Fedt: 15 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 0,5 g