Pastasalat er en god løsning til et hurtigt aftensmåltid eller til en sund og mættende madpakke. Samtidig er det en god mulighed for at få anvendt diverse rester af pasta, kød og grøntsager, så madspild undgås.

Denne pastasalat er FODMAP-venlig, glutenfri, laktosefri og endometriose-venlig.

 

Ingredienser (1 person)

  • 50 g rå pasta (knap 2 dl kogt). Her er der anvendt glutenfri og FODMAP-venlig pasta fra Urtekram.
  • 50 g forkogte kyllingestrimler
  • ½ klump frisk mozzarellaost (60 g)
  • 1 håndfuld salatblade
  • 50 g hvidkål/spidskål
  • ½ peberfrugt
  • 1 lille stykke agurk
  • ½ dl friske bær, fx jordbær og blåbær
  • 2 tsk. pesto (Fx Barto’s økologiske pesto fra Netto, hvis du følger low FODMAP diet)

 

Sådan gør du

Hvis du ikke anvender en rest af pasta, start da med at koge denne efter anvisning på pakken. Skyl salatblade. Skær kål, peberfrugt og agurk i tynde strimler. Skær osten i tern og jordbær i kvarte. Bland grøntsager, pasta, ost og kylling sammen i en skål eller anret på en tallerken. Fordel pesto henover salaten eller rør det sammen med pastaen. Pynt eventuelt med friske krydderurter.

 
frokostsalat med pasta og pesto

 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 2377 kJ kJ / 565 kcal

Protein: 36 g

Fedt: 23 g

– heraf mættede fedtsyrer: 9,5 g

– heraf enkeltmættede fedtsyrer:  4 g

– heraf flerumættede fedtsyrer:  3 g

Kulhydrat: 54 g

Kostfibre: 5-8 g, afhængigt af pastatypen